Groente telen op de rode planeet

12-09-2017    09:10   |    HortiBiz

Global Solution Company Autogrow brengt de land- en tuinbouw binnenkort samen met de ruimtevaartwereld tijdens een 2-daagse hackathon. Teams zullen zich in november buigen over gewasoplossingen voor de onherbergzame omstandigheden op de planeet Mars.

Het doel van de bijeenkomst is om gezamenlijk manier te vinden om duurzaam gewassen te kunnen telen op mars. Omdat de omstandigheden daar zo zwaar zijn, zou een dergelijke teeltmethode ook toegepast kunnen worden voor teelt onder moeilijke omstandigheden op aarde zelf, zo verwacht Darryn Keiller, CEO van Autogrow.

"Met gebeurtenissen in de klimaatverandering die een significante impact hebben op voedselproductie over de hele wereld, moeten we naar alternatieve oplossingen kijken om de verwachte 9 miljard mensen in 2050 te voeden. We willen de lat hoog leggen en hopen creatieve, unieke en vindingrijke oplossingen te krijgen, die kunnen worden gebruikt voor gewasproductie, ongeacht de locatie."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Regenwaterbassin zuiver houden

Op een flowschema van de waterstromen in een bedrijf is goed te zien dat de grootste stromen de input van regenwater en het hergebruik van...

Steun oprekken kwekersrecht

De Europese Commissie is positief over het voorstel om het kwekersrecht voor bloembollen, asperge en struikgewassen zoals framboos en blauwe...