Zakje 'gif' tussen snacktomaatjes bij Lidl

13-11-2017    09:37   |    AD

Winkelketen Lidl neemt de snacktomaatjes uit de winkelrekken in België nadat in het filiaal in de plaats Temse een zakje met een vreemde substantie is teruggevonden. Dat meldt de discounter. Vermoedelijk gaat het om een bestrijdingsmiddel. Het parket van Oost-Vlaanderen sluit kwade opzet niet uit en is een onderzoek begonnen.

Dat meldt het AD. Een klant van het Lidl-filiaal in Temse ontdekte afgelopen week een zakje met een vreemde substantie in een emmertje snacktomaatjes. De klant lichtte de winkelmanager in, die op haar beurt een klacht indiende bij het parket van Oost-Vlaanderen.

De kerstomaatjes werden bij Lidl België verkocht van 6 november tot 10 november. Het gaat om het product Snack tomaatjes in emmer van 500 gram, met nummer L60492. Lidl vraagt om de tomaten niet te consumeren en ze in te leveren in een Lidl-filiaal. De klant krijgt het geld terug, ook als die de kassabon niet meer heeft.

Kwaad opzet
Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt het vergiftigd doosje tomaten. ,,Het gaat om een substantie die helemaal niet in voedingswaren hoort", verduidelijkt het parket. ,,We onderzoeken nu of er kwaad opzet in het spel is. Mogelijk heeft een klant het gif in het doosje gestoken. Maar het kan ook om een productiefout gaan. De andere bakjes met kerstomaten zijn gecontroleerd. Het gaat om één doosje met één zakje vergif erin."

Lidl heeft alle emmertjes gecontroleerd en de kerstomaten uit de handel gehaald.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

WOW!!!!!

Dat is het nieuwe thema van het Varend Corso. De deelnemers van het Varend Corso Westland weten de toeschouwers elk jaar te verwonderen met...

Matthijs en Glenn in de koeling

Voor Goedemorgen zijn Glenn en Matthijs gaan filmen bij Wehako in Maasdijk. Zij leveren al dertig jaar koelinstallaties. Het resultaat zie...