100e MPS-ProductProof deelnemer

08-11-2018    09:28   |    Goedemorgen

Van Veen Gerbera uit De Lier is de 100e deelnemer aan MPS ProductProof. Dat werd woensdag bekend gemaakt tijdens de openingsdag van de RFH Trade Fair.

Duurzaam ondernemerschap staat hoog in het vaandel bij Van Veen. Aad van Veen: “We zijn al meer dan 20 jaar MPS-ABC deelnemer, MPS-Socially Qualified, en nu dus ook MPS-ProductProof deelnemer. Van Veen Gerbera, wil als onderdeel van Colours of Nature, graag bij de koplopers in de sierteelt blijven meelopen. Dit vergt een continue inspanning.” 

 

Duurzaamheid en transparantie zijn twee belangrijke issues in de markt. Voor handelaren is het lastig om te bepalen of producten aan alle eisen van de retail voldoen. Door de vele verschillende (boven)wettelijke lijsten is het moeilijk om een compleet beeld te vormen. Daarbij heeft MPS opgemerkt dat er ook een stukje onafhankelijkheid en waarborging werd gemist in de markt. Tegen die achtergrond is MPS in 2015 MPS-ProductProof gestart.
Deelnemende kwekers zijn van de 4-wekelijkse registratie overgestapt op een dagregistratie voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast worden er gedurende de teelt monsters genomen (minimaal 4 per jaar). Op deze manier ontstaat er een betrouwbaar overzicht van de werkzame stoffen die enerzijds geregistreerd zijn en anderzijds worden aangetroffen in de monsters. Zij worden getoetst aan het wettelijk kader en op verzoek, aan de bovenwettelijke lijsten. Hierbij is het mogelijk om lijsten te selecteren waardoor in een oogopslag zichtbaar is of producten voldoen aan de eisen van een specifieke retailer of marktpartij. 

MPS-ProductProof is daarmee een perfecte transparantie-tool die aantoonbaar maakt dat bepaalde werkzame stoffen ontbreken in en op sierteeltproducten. Voor afnemers biedt MPS-ProductProof garanties; zij mogen er op vertrouwen dat deze producten vrij zijn van bepaalde werkzame stoffen en kunnen zo waarborgen dat de geleverde producten duurzaam geteeld zijn. Yolande van den Boom (CEO MPS-Groep): “MPS-ProductProof is een unieke tool voor kwekers en handelaren om het gebruik van werkzame stoffen actueel inzichtelijk te hebben en digitaal met ketenpartners te delen via het MPS Trade Portal.” 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...