'Aardbei Fossielvrij' definieert doelstellingen

26-11-2020    10:04   |    Glastuinbouw Nederland

Het project ‘Aardbei Fossielvrij’ richt zich op het beantwoorden van de vraag: hoe ziet de fossielvrije en duurzame teelt van aardbei eruit. Daarbij zijn de verschillende balansen van Het Nieuwe Telen op het niveau van het gewas en van de kas goed op elkaar afgestemd, zodat er een stabiele en hoge productie van een goede kwaliteit wordt bereikt en de gewasbescherming vindt biologisch plaats.

Het project werd op 9 oktober gestart met een (digitale) workshop in aanwezigheid van acht telers en vertegenwoordigers van Wageningen University & Research business unit Glastuinbouw en Delphy.

Het project kent drie fasen, namelijk:

  • Het opstellen van een schets op hoofdlijnen van de toekomstige aardbeiteelt, die voldoet aan de principes van Het Nieuwe Telen;
  • Het inventariseren van onderzoeksresultaten en praktijkkennis;
  • Het aangeven van de stappen die moeten worden gezet voordat een fossielvrije en duurzame aardbeiteelt in de praktijk mogelijk is.

De aardbeientelers die deelnamen een de workshop beschreven in twee opeenvolgende spreekrondes hun huidige teeltsysteem en hun visie op de fossielvrije en duurzame kas van de toekomst.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Areaal Gina gegroeid

Het areaal van het rode paprikaras Gina is wederom gegroeid, zo laat Syngenta Vegetable Seeds weten. "Er staat...