'Academy Tomatenteelt': onderzoek én praktijk

16-10-2019    10:44   |    Glastuinbouw Nederland

Speciaal voor telers en teeltmanagers in de tomatenteelt organiseert Glastuinbouw Nederland in het kader van het programma Kas als Energiebron een cursusgroep ‘Academy Tomatenteelt’. Deze cursus bestaat uit acht bijeenkomsten.

In deze cursusgroep worden onderzoeksprojecten intensief gevolgd en verbonden met zowel de huidige praktijk als de basisprincipes van Het Nieuwe Telen (HNT). De verbinding met de praktijk wordt enerzijds gelegd door de inbreng van voorbeelden door de deelnemers, anderzijds door het project ‘Monitoring energie innovaties in de praktijk’.

De onderzoeksprojecten:
-‘Op weg naar een fossielvrije belichte tomatenteelt’, een hybride belichte teelt met latente warmteterugwinning bij Delphy IC;
-‘Demonstratieproef tomaat met beperkte CO2 dosering’, een onbelichte teelt in drie proefkassen van Wageningen University & Research met referentie, beperkte en zeer beperkte CO2 dosering.

De masterclass wordt gegeven door Peter Geelen (Plantmonitoring.nl), Henk Kalkman (Delphy, die betrokken is bij de proef bij Delphy) en Pieter de Visser (onderzoeker WUR en projectleider van de CO2-proef).

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Missie naar de VAE

Dutch Greenhouse Delta wijst via Twitter op de economische missie die van zondag 12 t/m donderdag 16 januari...

Instagram: Truckspray

Steenks Service heeft een nieuwe spraytrolley met 200 liter-tank in ontwikkeling. Niet om te gebruiken in de...