Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf

17-07-2018    11:20   |    Goedemorgen

Tijdens de Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ op zaterdag 11 augustus kunt u een kijkje nemen bij zeven bedrijven aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. Zij zetten van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open voor het publiek.

Tijdens deze 27ste Open Dag kunt u kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van bloembollen en vaste planten. Kwekers en exporteurs leiden u rond in hun bedrijf en u kunt alles vragen wat u wilt weten.

Ook een melkveehouderij, een bedrijf in gewasbeschermingsmiddelen en een kookstudio doen mee aan de Agrarische Open Dag Bollenstreek in Bedrijf 2018.  Zeven bedrijven opengesteld  Aan Bollenstreek in Bedrijf 2018 doen de volgende bedrijven mee: 1. UNEX, Jacoba van Beierenweg 150A, export bloembollen en vaste planten 2. Roma nova, Jacoba van Beierenweg 95C, bloembollenkwekerij 3. Tulphoeve, Jacoba van Beierenweg 95, kookstudio 4. C.J.M. Vester, Jacoba van Beierenweg 93D, bloembollenexport 5. J. en K. van Dijk vof – De Willemshoeve, Jacoba van Beierenweg 132b, melkveehouderij 6. GMN, Jacoba van Beierenweg 128C, groothandel gewasbeschermingsmiddelen 7. H.C. Damen, Jacoba van Beierenweg 93A, bloembollenteelt op pot De deelnemende bedrijven zijn allen gevestigd aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. De route langs de bedrijven is ongeveer 1,5.km lang. Fietsen en auto’s kunt u parkeren bij de bedrijven. Er rijdt een tractortreintje langs de route tussen de bedrijven.

Extra activiteiten Op alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd die te maken hebben met natuur en landschap van de Bollenstreek. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en het Hoogheemraadschap van Rijnland presenteren hun activiteiten. Museum De Zwarte Tulp is aanwezig en het CultuurHistorisch Genootschap geeft informatie over herbestemming van bollenschuren in Kookstudio Tulphoeve.

Bij een imker kunt u uitleg krijgen over het houden van bijen. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een springkussen en sjoelen. Kortom: een leuke en leerzame dag voor jong en oud. De folder met het hele programma is te vinden op www.facebook.com/bollenstreekinbedrijf  Bollenstreek in Bedrijf 2018 De Open Dag agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Doel van de Open Dag is de inwoners van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws