Lesmateriaal Bollenacademie online

25-01-2018    10:27   |    Goedemorgen

De Bollenacademie lanceert vandaag de vernieuwde website www.bollenacademie.nl met alle informatie over boeken, cursussen en ander lesmateriaal voor de bloembollensector.

In de afgelopen twee jaar is veel nieuw lesmateriaal ontwikkeld voor de sector, waaronder boeken en digitale cursussen over de teelt en broei van tulpen en lelies. Ook is er lesmateriaal beschikbaar voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De nieuwe website vervangt ook de website van BloembollenWEB (www.bloembollenWEB.nl) die per direct is opgeheven.

Op de website is veel informatie over de bloembollensector terug te vinden in de Kennisbank. Ook werkt de site samen met Groen Kennisnet met toegang tot vele bronnen, zoals rapporten van onderzoeken en vakbladartikelen. Daarnaast geeft de website niet alleen het overzicht van het nieuws van de Bollenacademie, maar ook de nieuwsitems van Greenity en de evenementen uit de agenda van AgriHolland. Oftewel, de nieuwe website van de Bollenacademie is een goed voorbeeld van het samenwerken van meerdere partijen en is een portaal voor het ontsluiten van kennis in de bloembollensector.

Stichting Bollenacademie
Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. De nieuwe website wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws