Animatie Agro Energy legt sleutelrol tuinbouw in energietransitie uit

Animatie Agro Energy legt sleutelrol tuinbouw in energietransitie uit

De energietransitie brengt volop uitdagingen met zich mee. De glastuinbouw speelt een sleutelrol in het versnellen hiervan. Hoe precies wordt duidelijk in de nieuwe animatie die AgroEnergy heeft uitgebracht.

Doordat de weersgevoelige elektriciteitsproductie door wind en zon verder toeneemt, sluit vraag en aanbod steeds vaker niet meer op elkaar aan en komt de balancering van het elektriciteitssysteem onder druk te staan. Bij veel wind is er bijvoorbeeld veel aanbod, terwijl dit niet betekent dat er op dat moment ook veel vraag hoeft te zijn. De glastuinbouw beschikt over een grote hoeveelheid flexibel vermogen die hierbij kan helpen. Het heeft zelfs het grootste decentrale flexibele elektrisch vermogen in Nederland.

Door WKK en/of belichting aan of uit te zetten, afhankelijk van de vraag, kan de glastuinbouw helpen om het elektriciteitssysteem weer in balans te brengen. Omdat de tuinder hiervoor een vergoeding krijgt, kan deze hiermee zijn energiekosten omlaag brengen, en tegelijkertijd de energietransitie faciliteren.

De animatie laat de belangrijke rol van de glastuinbouw zien bij het versnellen van de energietransitie. En welke kansen dit voor de tuinder met zich meebrengt om zijn energiekosten te verminderen. Tuinders kunnen helpen door zich aan te melden voor noodvermogen. AgroEnergy biedt hier verschillende oplossingen voor.

Bekijk de animatie hier

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v