Beter zicht kennisbehoefte veredelingsbedrijven

26-11-2020    10:17   |    AgriHolland

Om de nieuwe inzichten die uit plantenveredelingsonderzoek voortkomen beter toegankelijk te maken voor MKB-bedrijven, starten Wageningen University & Research en Plantum het project 'Sowing Seeds of Knowledge'. De eerste stap in dit project is een online enquête om zo beter zicht te krijgen op de kennisbehoefte onder deze veredelingsbedrijven.

Circa 90% van de 200 professionele veredelingsbedrijven in Nederland behoort tot het MKB. Deze bedrijven participeren verhoudingsgewijs niet zo vaak in de Topsectorprojecten, waarbij Wageningen University & Research en plantverdelingsbedrijven samen onderzoek uitvoeren. Om deze MKB-bedrijven te stimuleren om aan de slag te gaan met nieuwe inzichten uit het onderzoek wordt een 'Kennis op Maat'-project opgezet.

De eerste stap in het project is het helder krijgen van de kennis die het MKB nodig heeft. Om hier meer zicht in te krijgen heeft Plantum een online enquête geopend. Daarnaast wordt bekeken of de resultaten van de onderzoeksprojecten aansluiten bij de behoeften van het MKB.

Het 'Sowing Seeds of Knowledge'moet er toe gaan leiden dat bedrijven om versneld nieuwe plantenrassen ontwikkelen die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet voor landbouw, water en voedsel. Op termijn zouden naast verdelingsbedrijven, ook weefselkweekbedrijven, opkweekbedrijven, en andere spelers in de productieketen moeten kunnen profiteren van het project.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Areaal Gina gegroeid

Het areaal van het rode paprikaras Gina is wederom gegroeid, zo laat Syngenta Vegetable Seeds weten. "Er staat...