Blog: Enthousiasme voor de sector

14-07-2020    09:32   |    Jill van der Knaap

Een weblog van Jill van der Knaap. Zij verzorgt de marketing en communicatie binnen JEM-id. Jill schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Wat hebben we toch een mooie, veelzijdige sector. Het is de Nederlands economie die al decennia lang door de tuinbouwsector wordt gedragen. Echter, liggen er nog steeds zo veel kansen die we kunnen benutten om écht verschil te gaan maken. Bij JEM-id zijn we constant bezig met deze kwestie; hoe kan digitalisering ervoor zorgen dat de Nederlandse voortrekkersrol behouden blijft in onze oh zo mooie en veelzijdige sector?

Omdat we bij JEM-id software ontwikkelen voor de sierteelt- en AGF sector, houden we nauw alle trends en nieuwtjes in de gaten wat betreft techniek, IT en automatisering. De afgelopen periode hebben we (voor de tweede keer) hier hulp bij gekregen van een viertal tweedejaars informatica studenten van de TU Delft. Voor een periode van 2,5 maand hebben zij intensief gewerkt aan een nieuw project om het productieproces in GreenCommerce voor AGF verpakkers te optimaliseren. En met succes! Het opgeleverde product was zelfs zo goed bevallen, dat een tweetal studenten deze zomer het project mag doorontwikkelen tot een gloednieuw product dat ook echt in de praktijk gebruikt gaat worden. Het is juist deze sector waar de technische uitdagingen voor het oprapen liggen. Daarbij motiveert het als student wanneer je ziet dat jouw project niet ergens achterin een kast terecht komt, maar echt gebruikt gaat worden in de praktijk.

Via deze wijze hopen we dat ook technische studenten, zoals informatica en andere ICT gerelateerde studies, enthousiast raken voor de tuinbouwsector. Vanuit deze beweegreden is JEM-id ook in 1996 ontstaan; automatisering met een hart voor de tuinbouwsector. Bij alles wat we doen, moeten we onszelf de vraag stellen: “hoe draagt dit bij aan het efficiënter inrichten van de sector?”

Wij hopen in de toekomst meerdere projectgroepen te mogen enthousiasmeren. Wat doe jij om anderen enthousiast te maken voor de tuinbouwsector?


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws