Blog: Focus op je werk

16-05-2018    06:13   |    Goedemorgen

Arne van Aalst, sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs, schreef deze blog exclusief voor Goedemorgen.

Ik hoor het mijn vader nog zeggen: “Let op je werk jongen!”  Of het nu tijdens het voetballen was of gedurende mijn schooltijd, ‘focus’ was het toverwoord! Mijn vader, hij had op 7 mei jl. 82 jaar geworden.

Ik moet u eerlijk bekennen, focus is niet mijn sterkste kant, ik wil het wel, ik kan het ook, maar het kost mij soms moeite. Heeft u dat nu nooit?

Zo ook met het schrijven van dit blog, ik zet het altijd ruim van tevoren in mijn agenda en krijg op tijd de deadline van de redactie van ‘Goedemorgen’ door en toch…… “Let op je werk jongen!”.

Hoe doe je dat focussen of hoe doe ik dat?
Ik moet mij echt afzonderen, geluid uit en spot aan, m.a.w. ik trek mij terug, gooi de telefoon in de hoek en ik ga nadenken waarover ik ga schrijven of over werk gerelateerde zaken.

Er zijn zoveel prikkels waardoor ik word afgeleid, ik heb inmiddels een aantal prikkels letterlijk uitgezet. Welke? Binnenkomende e-mail, binnenkomende Whats app, Facebook, Messenger om er zomaar een paar te noemen. O ja, ik doe mijn deur van het kantoor ook dicht, als zijnde het teken van ‘nu even niet’.

“Let op je werk jongen!”
De beste focus krijg ik echter als ik aan het hardlopen ben of op mijn racefiets aan het crossen ben. Dan heb ik zo’n momentje van “Ik let op pa, het gaat best”.

De mooiste ideeën schieten dan door mijn soms gehaaste hoofd. Wat kan een mens het druk hebben of doen. Druk doen, daar heb ik soms ook last van, dat is wat anders dan het druk hebben. Als ik druk doe dan hoor in mijn achterhoofd dat stemgeluid: “Let op je werk jongen!”.

Hij had gelijk die vader van mij.


Reacties (1)

Maren Schoormans at 16.05.2018

Zo is het Arne. Zo hoorde ik laatst iemand zeggen: als je het te druk hebt kan je niet meer opletten. Dus verstand op nul en nadenken!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Koppert Cress scoort op Horecava

Het gerecht van Koppert Cress en Gro tijdens het FSIN Brunchcongres 2019 viel in de smaak. Hun gezamenlijke inzending, de gegrilde flatbread...

App biedt gewasadvies op afstand

De Duitse AgTech start-up Farmee werkt samen met het adviesbureau Delphy om telers op afstand te ondersteunen met advies. Samen lanceerden...

Han de Groot wordt directeur VPN

VPN maakt als belangenbehartiger van de potgrond- en substraatsector een professionaliseringsslag door. Dat gaat nu een stap verder met de...