Blog: Verwarming

07-11-2018    09:04   |    Goedemorgen

Een weblog van Jessica Zuidgeest. Zij is accountmanager bij Deliflor Chrysanten in Maasdijk. Zuidgeest schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Tot twee weken geleden leek het nog wel zomer in Nederland. De zon scheen en de temperaturen waren aangenaam. En ’s ochtends was het niet lastig om te bedenken wat je aantrok. Nu lijkt het weer omgeslagen en voelt het als winter.

Op kantoor en thuis zetten we de verwarming weer aan. Maar de hoogte van de temperatuur brengt nog wel eens een discussie op gang. Zo kom ik vanochtend op kantoor en heeft iemand de verwarming op 25°C ingesteld! Bij mij thuis staat deze aanzienlijk lager.

In Nederland verwarmen we de ruimte van ons huis en kantoor. Maar in Azië worden er nog veel meer ruimtes verwarmd als de temperaturen dalen. Zo zit er in Japanse toiletten een verwarmingselement en hoef je niet op een ijskoude bril te gaan zitten. De Japanners vinden het heerlijk, ik deel die mening niet.Maar er zijn ook veel plaatsen in Azië waar men helemaal geen verwarming heeft. Dan zit ik tijdens mijn bezoeken in China vaak met een dikke jas aan in een kantoor.

Ook stoken we de kassen weer lekker op. In verschillende landen wordt nu discussie gevoerd over de manier van kassen stoken. Zo is het in China nu verboden om nog te stoken met kolen en gaat men over op gas. Dit terwijl in Nederland wordt gekeken hoe we met zijn allen zo snel mogelijk van het gas af kunnen.

Ondanks dat men het oneens kan zijn over de temperatuur of de manier van stoken moet er ook wel eens even frisse lucht naar binnen. Maar zodra het raam open gaat wordt er meteen geroepen: “We stoken niet voor het hele Westland!" 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...