Blog: 'Waar blijft de tijd?' (1)

11-01-2018    08:02   |    Brenda Hanemaaijer

De mensen van het team 'Goedemorgen' gaan ook geregeld een weblog schrijven. Vandaag de eerste blog van Brenda Hanemaaijer die Office Manager is bij het team van KAS TuinbouwCommunicatie. Hanemaaijer schreef deze weblog exclusief voor de website van Goedemorgen.

En toen ineens was het alweer 2018! Uiteraard hoop ik dat jullie allemaal een geweldige jaarwisseling hebben gehad met mensen die jullie dierbaar zijn, maar de kans is groot dat je nu al moet nadenken wat je ook al weer gedaan hebt die dag. De tijd gaat namelijk zo ontzettend snel voorbij, dat ik mezelf erop betrap soms veel te weinig stil te staan bij de mooie dingen.

2017 is het jaar waarin ik moeder werd van een geweldige dochter en waarin ik ontdekte dat alle clichés waarheid zijn. Voor je het weet eten ze ineens met de pot mee, lopen ze om de tafel heen en nemen ze je in de maling door te krijsen om aandacht. Ik heb voor mijn gevoel soms amper tijd om met haar mee te groeien. De tijd gaat voor iedereen even snel, maar de beleving ervan is zo verschillend.

Dat is eigenlijk wel heel erg bijzonder, als je er zo over nadenkt. Vaak gaat de tijd als je veel werk hebt liggen snel voorbij, terwijl in de periodes dat je weinig te doen hebt de tijd voorbij kan kruipen. Voor mij is dat de reden dat ik het liever altijd druk heb. Ik heb namelijk ontdekt dat ik nog niet zo goed ben in mezelf vervelen. Toch is dat wel een kwaliteit die ik graag zou willen bezitten. Gewoon even stilzitten, opgaan in het moment en lekker niets hoeven. Waarom denk je daarover na, zul je je misschien afvragen. Nou, dat is heel simpel. Dat komt dus ook weer door Nova, mijn dochter. Ik zie bij haar namelijk exact dezelfde ‘altijd iets te doen willen hebben’- mentaliteit. Op schoot zitten, is voor mietjes, en lopen voor je 1e jaar is gewoon heel normaal hoor. En dat vind ik dan als mama zijnde weleens moeilijk te verkroppen. Mijn kleine meisje, ze groeit zo snel.

Aan de andere kant is het ook iets waar ik heel erg trots op ben. Mijn kleine doorzetter, erop gebrand te leren en te ontwikkelen. Wat vind ik dat knap. En wat klink ik als een opschepperige moeder. Afijn, ik wil maar zeggen; de tijd is voor iedereen anders, benut hem goed en geniet van de dingen die in die tijd gebeuren. We hebben weer een heel nieuw jaar voor ons liggen, genoeg tijd om te vullen met trots, lol, geluk en allerlei andere goede dingen. Maak er wat moois van met elkaar! 


Reacties (1)

Ronald Kloppenburg at 11.01.2018

Wat een mooi bericht Brenda waarbij vooral je trots als moeder naar voren komt. Trots zijn op jezelf en wie je bent en dit overdragen en uitstralen naar je dochter en anderen in je omgeving, het is de basis van een besef dat tijd dan niet meer zo belangrijk is.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws