BON doneert na opheffen stichting

07-05-2021    09:29   |    Goedemorgen

Ruim vier jaar was Stichting Benefits of Nature(BON) fanatiek aanjager van verduurzaming in de glastuinbouwsector. Mede door haar rol is de Hortifootprint ontwikkeld: een methodiek voor bedrijven om hun footprint te berekenen. Hiermee wordt duurzaamheid meetbaar, vergelijkbaar en nog belangrijker: worden er stappen gezet ter verbetering.

De ontwikkelingen in de sector gaan door en er zijn vele initiatieven om gebruik van grondstoffen en energie te verminderen en samen efficiënter te werken. Dat de footprint hier een steeds belangrijkere rol inneemt wordt wel duidelijk. Banken vragen om bewijzen voor verduurzaming, de coöperatie Royal Flora Holland verwacht duurzaamheidsinzet van haar leden. De wereld gaat door.
 
Na het afsluiten van de boekhouding bleef er een bedrag over dat Benefits of Nature doneert aan Link to Progress. Bestuurslid Carlo van den Berg is zelf bij de projecten in Uganda geweest. Hier zag hij hoe het aanleggen van waterputten complete gemeenschappen verder helpt en ook voorziet in educatie. Link to Progress is een organisatie waar het bestuur vertrouwen in heeft en blij is dat hiermee daadwerkelijk hulp geboden wordt voor een groot probleem: veilig en schoon drinkwater.
 
Founding Father Royal Lemkes heeft de website van Benefits of Nature overgenomen en wil hierop goede duurzame initiatieven laten zien. Hiermee blijft de naam Benefits of Nature bestaan. Mede dankzij de gift van Royal Lemkers kan de oud-stichting deze donatie doen aan Link to Progress. De oud-bestuursleden blijven zich op diverse vlakken inzetten voor verduurzaming van de sector.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws