Dit jaar OCAP-CO2 PrimA4a, omgeving volgt later

12-01-2018    10:17   |    Goedemorgen

Ocap wil in 2018 beginnen met de levering van CO2 aan PrimA4a en later, in 2020 wil OCAP in De Kwakel en omgeving, tot en met Nieuw Amstel, OCAP-CO2 gaan leveren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord-Holland.

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de energievoorziening in en rond Greenport Aalsmeer gaan heel snel, meldt Greenport Aalsmeer. Dit geldt zowel voor warmte als voor CO2. Om die reden is er op 15 februari een bijpraatmiddag over de ontwikkelingen bij Claus in Hoofddorp vanaf 16.00 uur. 

Jacob Limbeek, directeur van OCAP, vertelt over de voortgang van de uitrol van het CO2 netwerk voor de Greenport Aalsmeer. In 2018 begint de levering aan PrimA4a en in 2020 wil OCAP in De Kwakel en omgeving, tot en met Nieuw Amstel, operationeel zijn. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord-Holland. Limbeek zal aanwezigen bijpraten over planningen, tracés, volumes en gaat met telers in gesprek over de levering. 

Petrus Postma, manager Warmte en CO2 bij Greenport Aalsmeer, praat aanwezigen bij over geothermie. Over dat onderwerp is na jaren lobbyen voortgang te melden. Dit jaar nog wil Greenport Aalsmeer de hele ondergrond van de Greenport in beeld krijgen. Ook als het gaat om andere (rest)warmtebronnen is er veel in ontwikkeling, aldus Greenport Aalsmeer; van datacenters en bronnetten tot cascadering in de Westas.

Hans van den Berg is aanwezig namens LTO Glaskracht. Hij gaat kort in op de vraag hoe ondernemers zich in vergelijkbare clusters organiseren op de energietransitie en beantwoordt ragen over de Aalsmeerse context.

De bijeenkomst is vanaf 15.30 uur bij Claus, Bosweg 19 in Hoofddorp. Het programma start om 16.00 uur.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws