Liefde voor Westland bezongen

30-08-2017    09:42   |    WOS

Zangeres Maghen Hilgersum start over twee weken met optredens vol met nieuwe Westlandse liedjes. Onder meer over hoe mooi het Westland is, over Westlandse mannen, over de toekomst van het Westland en over de Westlandse kust. Zo meldt de WOS.

Andere onderwerpen zijn het druiven krenten, bijnamen, de streektaal, familieverbanden en ook liefde, dementie en kindermishandeling. "Het is een zeer gevarieerd liedjesprogramma waarin plaats is voor humor en voor nadenken", zegt de schrijver van al die liedjes 's-Gravenzander Aart van den Berg.

Beide Westlanders werken al jaren samen in het kader van de Dodenherdenking op 4 mei. Liedjes uit deze voorstellingen zullen ook de revue passeren. Maghen wordt begeleid door Sebastiaan Philippa, pianist en dirigent van een aantal Westlandse koren. De zangeres werd vooral bekend door haar deelname aan The Voice of Holland.

Het Historisch Archief Westland heeft voor beelden gezorgd ter ondersteuning van de liedjes en teksten, want ook gedichten over het Westland hebben een plaats gekregen in het programma.

Op 15 en 16 september vinden de eerste twee Westlandse avonden plaats in Fata Morgana aan de Choorstraat 99 te Monster.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws