Etiketuitbreiding Naturalis-L

22-07-2021    10:09   |    Goedemorgen

Tijdens de collegevergadering van het Ctgb van woensdag 23 juni jl. is er voor Naturalis-L (Beauveria bassiana strain ATCC 74040) opnieuw een etiket uitbreiding verleend. HortiPro laat weten daar erg blij mee te zijn.

Wat gaat er veranderen? Via het Fonds Kleine Toepassingen is voor Naturalis-L het etiket uitgebreid met de volgende toepassingen:

  • De onbedekte teelt van aardbei, bessen en druif ter bestrijding van spintmijt (Tetranychus urticae), witte vlieg (kaswittevlieg/ Trialeurodes vaporariorum en tabakswittevlieg/ Bemisia tabaci & Californische trips (Frankliniella occidentalis);
  • De onbedekte teelt van braam- en framboosachtigen ter bestrijding van spint (Tetranychus urticae) - en bramengalmijt (Acalitus essigi) , witte vlieg (kaswittevlieg/ Trialeurodes vaporariorum en tabakswittevlieg/ Bemisia tabaci) en Californische trips (Frankliniella occidentalis);
  • De bedekte teelt van bessen en druif ter bestrijding van witte vlieg (kaswittevlieg/ Trialeurodes vaporariorum en tabakswittevlieg/ Bemisia tabaci) en Californische trips (Frankliniella occidentalis) ;
  • De bedekte teelt van braam- en framboosachtigen ter bestrijding van bramengalmijt (Acalitus essigi) , witte vlieg (kaswittevlieg/ Trialeurodes vaporariorum en tabakswittevlieg /Bemisia tabaci) en Californische trips (Frankliniella occidentalis).

 
De dosering is afhankelijk per toepassing en varieert van 0,75 – 1,5 liter per ha met een maximaal aantal toepassingen van 15 keer per 12 maanden met een minimum interval van 5 dagen.

Hiermee heeft de klein fruitsector een bijzonder effectief, selectief en MRL-vrije insecticide in handen!
Voor de bestrijding van spint- (Tetranychus urticae), bramengalmijten (Acalitus essig) en trips (Frankliniella occidentalis) adviseren wij Naturalis-L in combinatie te spuiten met de 100% natuurlijke uitvloeier Heliosol in een dosering van 150 ml per 100 ltr water / maximaal 2 ltr per ha.

Voor een toepassing tegen witte vlieg (kaswittevlieg/ Trialeurodes vaporariorum en tabakswittevlieg/ Bemisia tabaci) is het advies een combinatie met de 100% natuurlijke uitvloeier/ hechter Helioterpen film in een dosering van 150 ml per 100 ltr water/ maximaal 2 ltr per ha toe te passen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws