'Failliet tuinbouw bom onder klimaatbeleid'

'Failliet tuinbouw bom onder klimaatbeleid'

"De glastuinbouw is essentieel voor gezondheid en geluk. Onze telers staan garant voor voedselzekerheid en een rijk gevarieerd aanbod aan groenten, fruit, bloemen en planten. Die producten zijn van grote betekenis voor vele miljoenen Europeanen, elke dag. Die basis wankelt. Met de hoge energieprijzen komt 40 procent van de bedrijven in de problemen. En daarmee ook de klimaattransitie", zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

"Onze voedsel- en klimaatbijdragen aan de maatschappij zijn niet onaantastbaar", zo geeft Glastuinbouw Nederland aan in aanloop naar het Commissiedebat Tuinbouw en Visserij op 6 juli in de Tweede Kamer. Crisismaatregelen zijn nu nodig om deze topsector en de nationale klimaattransitie overeind te houden, meent de organisatie.

Glastuinbouw Nederland begrijpt niet dat Den Haag het ongekende vergroeningspotentieel van de voedselproductie en maatschappij niet ten volle benut om de nationale klimaattransitie aan te jagen. Adri Bom-Lemstra, voorzitter Glastuinbouw Nederland: "Wil men eigenlijk wel een groene glastuinbouw? Of hebben we liever dat onze steeds duurzamere productie naar het buitenland vertrekt, met soms meer CO2-uitstoot tot gevolg?"

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v