FD: 'Glastuinbouw Westland verliest glans'

19-11-2018    09:02   |    Goedemorgen

[FD] Cees Veerman, oud-minister van Landbouw en voorzitter van CoalitieHOT, laat in het FD weten dat het glastuinbouwgebied in het Westland hoognodig moet worden opgeknapt.

Vooral in het duingebied van 's-Gravenzande is volgens Veerman sprake van 'Verelendun' en voorspelt de voorzitter van CoalitieHOT dat het aantal bedrijven zal halveren de komende jaren. Naar schatting zal 500 tot 1000 hectare zal verdwijnen. Bovendien is driekwart van de ondernemers ouder dan 55 jaar, wat de komende jaren voor enorme uitstroom zal zorgen.

Het ontwikkelingsbedrijf is opgericht om kleine en ongunstig gelegen percelen op te kopen en later door te verkopen. Het doel was om 50 hectare per jaar te herstructureren, maar de telers zijn nog niet heel enthousiast, aldus het FD. Veerman geeft aan dat telers vooral twijfelen of ze op het goede moment verkopen en dus vanuit hun eigenbelang redeneren. Bovendien is de grondprijs zeer gestegen, dat speelt ook mee.

Vorige week werd door Remmert Keizer van Gemeentebelang Westland de noodklok geluid over de noodzakelijke herstructurering van het Westland.

Lees het interview met Cees Veerman in het FD (registreren)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...