Fit blijven als thuiswerker

Fit blijven als thuiswerker

Al tien maanden werkt een groot deel van Nederland thuis. Dat is zowel fysiek als mentaal een intense ervaring en dan moeten we nog even. Wat kunnen thuiswerkers doen om het brein en lijf fit te houden? Arbeidspsycholoog Jaap van den Broek en fysiotherapeut Boris van der Vorst geven advies op Nu.nl.

Thuiswerken zorgt ervoor dat we meer stress ervaren, blijkt uit de Nederlandse Thuiswerkmonitor van de Arbo Unie. Een kwart van de ondervraagden laat weten stress te hebben. De tweede (semi)lockdown werd daarnaast negatiever ervaren door thuiswerkers dan de eerste. Met thuiswerken als de status quo zijn we genoodzaakt onze eigen coach te zijn, zegt arbeidspsycholoog Jaap van den Broek. "En dat is nu nét de uitdaging."

Mentaal in orde zijn, begint met ervoor zorgen dat je lichamelijk goed in je vel zit, meent hij. Daar moet je volgens hem elke dag aan werken. "Zorg dat je minstens drie kwartier tot een uur per dag buiten bent. Ga lopen, fietsen of even met de kinderen eropuit. Dat is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lijf en je energieniveau, maar ook om tunnelvisie te voorkomen. Oftewel: het gevoel dat het werk met jou op de loop gaat in plaats van andersom."

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v