FETfit weer van start gegaan

20-03-2017    22:43   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Het FETfit jeugdeducatieprogramma is weer gestart. Dit programma, bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool, laat kinderen op een speelse wijze kennis maken met de tuinbouw. Dinsdag 14 maart kwam de eerste klas van het nieuwe seizoen op bezoek.

Het FETfit-programma, wat staat voor Fietsen, Educatie en Tuinbouw, is een initiatief van Coöperatie DOOR/Prominent, Jeugd Bakkie Fietsen en de afdeling NME (natuur- en milieueduatie) van gemeente Den Haag. Het programma bestaat uit verschillende ‘bouwstenen’, waarvan het bedrijfsbezoek er één is. De kinderen starten met een rondleiding bij trostomatenkwekerij De Bakker Westland in Kwintsheul en van daaruit vertrekken ze met een Bakkie Fiets om langs te gaan bij diverse Westlandse kwekers. Daar krijgen ze uitleg over het product en mogen soms zelfs door de kas fietsen. Bij vertrek mogen ze in hun bakkie voor op de fiets wat producten meenemen.

"De kinderen die vorige week op bezoek waren, waren allen zeer enthousiast en hebben de telers het hemd van het lijf gevraagd. Fijn dat ze zo graag willen weten hoe alles groeit en bloeit in de kas en wij hen weer een stukje tuinbouwkennis konden meegeven. Fabiënne leid je op de website rond in de kassen. Maar, je kan haar ook ‘in het echt’ ontmoeten. Als je bij ons komt bakkie fietsen. Op onze website en facebookpagina staan filmjes waarin ze je meeneemt op de fiets en de kassen in. Ook wordt de ‘nieuwe’ Fabiënne voorgesteld. Nieuwsgierig geworden? Ga snel naar www.fetfit.nl of www.facebook.com/FETfitEducatie."

Scholen die interesse hebben in het FETfit educatieprogramma, kunnen voor meer informatie naar de website www.fetfit.nl. Dankzij sponsors kan het programma tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden. Ook sponsor worden? Neem dan contact op via marielle@spam-protectdcprominent.nl en/of www.fetfit.nl. Op de website is te zien welke bedrijven al sponsor zijn.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws