Floriade vraagt extra budget van 12,3 miljoen

11-06-2021    10:26   |    Goedemorgen

De Floriade Almere 2022 BV vraagt extra budget van 12,3 miljoen van de gemeente. Dit bedrag is volgens de Floriade BV nodig voor de tijdelijke inrichting van de Floriade Expo 2022 en voor een aantal posten die naar voren zijn gekomen na een uitgebreide analyse van de hele business case, zo meldt AgriHolland.

Eind maart 2021 schatte de organisatie in 15 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting van het terrein. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor een congresruimte, horecagebouwen, toilet- en entreegebouwen en bouwmanangement in aanloop naar de expo.

De afgelopen maanden heeft de Floriade BV, ondersteund door externe expertise en een financieel team vanuit de gemeente, de hele begroting doorgelopen. Op basis van dit uitzoekwerk concludeert de Floriade BV 8,6 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting en 3,7 miljoen euro extra voor zaken voor andere onderdelen binnen de business case, waaronder beheer en onderhoud van het groen, en veiligheid.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws