Floriade vraagt extra budget van 12,3 miljoen

Floriade vraagt extra budget van 12,3 miljoen

De Floriade Almere 2022 BV vraagt extra budget van 12,3 miljoen van de gemeente. Dit bedrag is volgens de Floriade BV nodig voor de tijdelijke inrichting van de Floriade Expo 2022 en voor een aantal posten die naar voren zijn gekomen na een uitgebreide analyse van de hele business case, zo meldt AgriHolland.

Eind maart 2021 schatte de organisatie in 15 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting van het terrein. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor een congresruimte, horecagebouwen, toilet- en entreegebouwen en bouwmanangement in aanloop naar de expo.

De afgelopen maanden heeft de Floriade BV, ondersteund door externe expertise en een financieel team vanuit de gemeente, de hele begroting doorgelopen. Op basis van dit uitzoekwerk concludeert de Floriade BV 8,6 miljoen euro extra nodig te hebben voor de tijdelijke inrichting en 3,7 miljoen euro extra voor zaken voor andere onderdelen binnen de business case, waaronder beheer en onderhoud van het groen, en veiligheid.

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v