Gezocht: beste werkstuk rond 'Groen en Gezond'

19-02-2018    10:00   |    Goedemorgen

Havo-scholieren uit heel Nederland kunnen dit jaar meedoen meedingen naar de Havo Profielwerkstukprijs (PWS-prijs). Hun profielwerkstuk moet dan wel liggen binnen het thema Groen en Gezond. Alles wat met plant, dier, duurzaamheid, voeding en gezondheid heeft te maken komt in aanmerking.

De verkiezing is een samenwerking van Van Hall Larenstein en Christelijke Hogeschool Ede en Aeres Hogeschool Wageningen, alle drie uit het foodvalley scholennetwerk. De drie beste werkstukken worden beloond met een geldprijs, van respecievelijk 400 euro, 200 euro en 100 euro.

Vorig jaar dongen acht kandidaten mee naar de PWS-prijs. “Een jaar eerder waren het er veel meer, daarom is het fijn dat er wat publiciteit aan wordt gegeven”, laat een medewerker van Aeres Hogeschool weten.
De winnaar van vorig jaar was Beatrice Verweij van Het Streek in Ede, met haar werkstuk ‘Resistentie bij de schimmel Aspergillus fumigatus'. De tweede prijs werd gewonnen door Janiek Visscher en Vera Paarhuis van het Greijdanus College in Zwolle, met hun werkstuk ‘De wetenschap achter kaas’. De derde prijs ging naar Lisette Prins en Marit Veenman van het Melanchthon in Bergschenhoek voor hun werkstuk ‘Het ideale broodje hamburger’.

Ben jij havo-scholier en ervan overtuigd dat jouw profielwerkstuk kans maakt? Meld jouw werkstuk dan voor 7 maart zijn aan via marketing@spam-protectche.nl. De prijs wordt uitgereikt op 11 april 2018.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...