Helft werkend Nederland is nooit meer een dag offline

05-07-2019    09:15   |    Nu.nl

Een aanzienlijk deel (57 procent) van Nederlandse werknemers is altijd, ook in het weekend, bereikbaar voor werkzaken. Dit blijkt uit onderzoek van T-Mobile Ondernemen uitgevoerd door Markteffect.

Kun jij wel wat tips gebruiken om vaker offline te zijn? Download dan hier de checklist met tips van experts.

Als gevolg van die bereikbaarheid omschrijft een derde van de Nederlanders de balans tussen werk en privé als verstoord. Een kwart van de ondervraagden slaapt hierdoor slecht. Terwijl een goede nachtrust juist belangrijk is om een burn-out te voorkomen.

Het juiste voorbeeld
Ondanks het feit dat ruim driekwart van de werkgevers vindt dat hun werknemers geregeld offline moeten zijn, geeft de helft van de werknemers hier simpelweg nooit gehoor aan. Werkgevers lijken op dit gebied ook niet helemaal het juiste voorbeeld te geven. 66 procent van de werkgevers is zelf continu, dus ook buiten werktijd, bereikbaar.

Maak het bespreekbaar
Ondanks het feit dat een groot deel van de werkgevers (63 procent) zegt een prioriteit te maken van werkdruk regulering, lijkt de werknemer dit in de praktijk niet te ervaren. Zo geeft zes op de tien bijvoorbeeld aan dat de werkgever niet vaak genoeg informeert naar de werkdruk en bijna een derde voelt zich niet door de werkgever gehoord.
De oplossing
Wie ultiem werkgeluk nastreeft, gaat doorgaans op zoek naar die gezonde(re) balans. Vaker offline gaan en kiezen voor ontspanning is een voor de hand liggende oplossing. Toch blijkt dit in de praktijk vaak moeilijker te realiseren dan aanvankelijk gedacht. Als een van de oplossingen doet T-Mobile de oproep aan Nederlandse ondernemers om eens wat vaker helemaal offline te gaan. Dan kun je daarna weer Unlimited Ondernemen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws