Hortensiakwekerij verhuist

25-05-2020    10:43   |    AgriHolland

Kweker en veredelaar Ko Kolk Hortensia gaat de vestiging van 2,3 hectare in Amstelveen verplaatsen naar de Noorder Legmeerpolder. Het bedrijf investeert daar circa 9 miljoen euro in een bedrijfskavel van 7,5 hectare, met daarop een kas met 3 hectare teeltareaal inclusief veredeling en selectie-afdeling en ongeveer 1.000 m2 bedrijfs- en verwerkingsruimte voor de teelt van snijhortensia’s.

Dat meldt AgriHolland. In de toekomst kan de kas nog met 3 hectare worden uitgebreid. De locatie in Amstelveen komt beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk.

De nieuwe kas wordt zelfvoorzienend in energie en krijgt geen gasaansluiting. Het bedrijf maakt gebruik van een warmte-koude opslagsysteem in de bodem. Om het elektriciteitsgebruik van de pompen te compenseren, installeert de kweker ruim 300 zonnepanelen voor het opwekken van elektra. Ook de koelcel maakt straks gebruik van deze elektra.

Voor de bedrijfsverplaatsing en verduurzaming heeft Ko Kolk Hortensia gebruik gemaakt van de POP3 Verplaatsingssubsidie van de provincie Noord-Holland. Het bedrijf ontvangt 693.510 euro aan subsidie om de verhuizing te realiseren.

(Foto: kokolkhortensias.nl)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Zelf veilen?

FloriWorld, de nieuwste attractie van Nederland, is inmiddels geopend. En je kunt in de speciale veilingzaal...