'Hygiëne aan de basis van een weerbaar gewas'

11-06-2021    10:40   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Er zijn tal van manieren om ziekten en planten in de kas aan te pakken, maar door te zorgen voor een hygiënische kas, kun je preventief ook veel ellende voorkomen. Dat lieten Technical Sales & Product Manager Claudia Weick en Sales Manager Rick Oudendijk van Intrahorti vanochtend weten op Paprika Tasty Radio.

Wereldwijde uitdagingen met betrekking tot ziekten, pathogenen en de preventie ervan zijn belangrijker dan ooit. Intrahorti, dat onderdeel is van Intracare BV, ontwikkelt, produceert en levert hygiëneproducten en innovaties voor de tuinbouw. Want door een optimale hygiëne te combineren met een sterke plant kun je veel problemen in de kas voorkomen, menen Weick en Oudendijk. En daardoor zijn er ook minder gewasbeschermingsmiddelen nodig.

Intrahorti heeft een smal productpakket, maar wat het bedrijf biedt is wel zeer effectief, gaven Weick en Oudendijk in de uitzending op Paprika aan. Met Intra Hydrocare biedt het bedrijf een middel waarmee telers kunnen reinigen en desinfecteren. Het heeft een langdurige werking. Het middel is ontwikkeld op basis van waterstofperoxide in combinatie met specifieke stabilisatoren. Deze unieke combinatie zorgt voor de reinigende en desinfecterende werking. Leidingen en druppelaars blijven vrij van verstoppingen en het water blijft vrij van ziektekiemen. Een groot voordeel van Intra Hydrocare is dat het geen schadelijke residuen achterlaat. Producten op basis van chloor of formaline kunnen gassen produceren die bij inademing schadelijk zijn voor de gezondheid. Met Intra Hydrocare heb je daar geen last van. Het product ontleedt in water en zuurstof na opdrogen en is reukloos.

Hoewel Intrahorti over goedwerkende producten beschikt, blijft het bedrijf werken aan verbetering van het productpakket. "De pathogenen van nu zijn niet hetzelfde als de pathogenen van morgen", zei Weick. "We blijven onze producten dus doorontwikkelen."

Wil je het volledige gesprek met Intrahorti terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws