Werkgeverslijn organiseert tweede corona-webinar

24-03-2020    09:33   |    Goedemorgen

Op woensdag 25 maart 2020 om 13.00 uur organiseert de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een tweede webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. Tijdens het webinar kunnen werkgevers vanuit huis gratis meekijken en vragen stellen.

Aanmelden voor het webinar op 25 maart kan via deze link.

De Werkgeverslijn geeft tijdens het webinar, dat 30 tot maximaal 45 minuten duurt, een update over het laatste nieuws vanuit de overheid en over de acties vanuit de Taskforce Arbeid. Tevens is er een expert van Stigas te gast die concrete tips geeft over de vraag: hoe houd ik mijn werknemers gezond? Vragen die tijdens het webinar gesteld worden, worden direct in de uitzending beantwoord, of worden later beantwoord bij de ‘veelgestelde vragen’ op de website

Wat is een webinar?
Een webinar is een online seminar waarin kijkers een live presentatie in beeld en geluid kunnen volgen vanaf eigen computer. Via de chatfunctie kunnen vragen gesteld worden en deelnemers kunnen reageren op polls. Mensen die niet in gelegenheid zijn om het webinar live te volgen kunnen dit bij aanmelding aangeven op het aanmeldformulier, dan ontvangen zij een link waarmee het webinar terug gekeken kan worden.

Veel vragen van werkgevers
Het coronavirus heeft veel impact op agrarische werkgevers en roept veel vragen op, merkt de Werkgeverslijn aan het aantal vragen en websitebezoekers. Vorige week organiseerde zij het eerste webinar waar bijna 300 aanmeldingen voor waren, inmiddels is deze eerste webinar terug te kijken via Youtube. In dat webinar gaf 93% van de werkgevers aan zorgen te hebben over de bedrijfsvoering. Van de deelnemer gaf 45% aan niet voldoende werk te hebben voor werknemers op korte of lange termijn, terwijl 39% juist niet voldoende werknemers heeft voor het werk dat gedaan moet worden. De Werkgeverslijn heeft een themapagina ingericht met alle informatie en veelgestelde vragen van werkgevers op www.werkgeverslijn.nl/corona. Werkgevers die op de hoogte willen blijven kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de Werkgeverslijn bovenaan de nieuwspagina.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is het aanspreekpunt voor alle vragen rond agrarische cao's en werkgeverschap en wordt mede gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. De Werkgeverslijn is een initiatief van LTO Noord, LLTB en ZLTO en werkt samen met LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, Plantum, NFO, KAVB en Anthos.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Tuinbouw wil vooruit'

Tijdens het Commissiedebat Tuinbouw heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de nieuwe...

Beeldverhaal glastuinbouw

In het digitale magazine 'Zuid-Holland in beeld' van de provincie Zuid-Holland staat een mooi beeldverhaal...

Instagram: Een prikkie

Je kunt erin rijden, in slapen, in chillen, gewoon in zitten... maar je kunt ook planten laten groeien in je...