Collegebesluiten Ctgb april

30-04-2021    09:25   |    Glastuinbouw Nederland

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de vergadering van eind april diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland zet deze op een rij.

Nieuwe Toelating:
Velifer (16210N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Beauveria bassiana PPRI 5339 wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelt van aardbei, vruchtgroenten van Cucurbitaceae (eetbare en niet-eetbare schil), vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Etiketuitbreidingen:
Ethrel A (6355N)
De toelating van deze groeiregulator op basis van de werkzame stof ethefon wordt voor professioneel gebruik gewijzigd voor de gewasgroep bromeliaceae (bedekte teelt).

Taegro (15794N)
De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Bacillus amyloliquefaciens stam FZb24 wordt uitgebreid met onder meer de bedekten teelten van: Bladgroenten m.u.v. sla; okra; bloemkoolachtigen, bladkoolachtigen, radijsachtigen, wortelen, aromatische kruidengewassen, bolbloemen en knolbloemen, potplanten, snijbloemen, veredeling en zaadteelt.

Polyversum (16162N)
De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik op basis van de werkzame stof Pythium oligandrum stam M1 krijgt een uitbreiding van het etiket op basis van een wederzijdse erkenningsprocedure.

Bekijk hier het volledige overzicht


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Marktpositie WKK sterk

De energieprijzen lopen nog steeds verder op. Waar voorheen de prijzen voornamelijk stegen voor de korte...

Luister terug: Dynaplant

Dit jaar bestaat kwekerij Dynaplant 20 jaar, een mooi moment voor een directiewisseling dachten ze daar. En...