Krattenvouwmachine voor voedselverwerker

Krattenvouwmachine voor voedselverwerker

Recentelijk bereikte Reintjes Systems opnieuw een akkoord met een internationale voedselverwerker uit Westland over de ontwikkeling en realisatie van een volautomatische kratten uitvouwmachine. Op wens van de klant wordt er een innovatieve inlays-module aan de machine toegevoegd, waardoor kratten tijdens het uitvouwproces worden voorzien van voedsel beschermende inlegvellen.

Het bedrijf waaraan Reintjes Systems een volautomatische kratten uitvouwmachine heeft verkocht, is gevestigd in het Westlandse Poeldijk. Het bedrijf bestaat al zo'n 100 jaar en is gespecialiseerd in inspectie-, rijpings- en verpakkingsprocessen tot aan de voedingsmiddelenlogistiek. Met deze specialismen bedient het bedrijf uiteenlopende klanten in meer dan 11 verschillende landen.

In februari bereikte Reintjes Systems met deze internationale voedselwerker een akkoord over de ontwikkeling en realisatie van een volautomatische kratten uitvouwmachine. In basis betreft de machine een combinatie van een krattenontstapelaar, -uitvouwer en -stapelaar. Op wens van de klant worden extra modules aan de machine toegevoegd, zoals een invoerrollenbaan, zodat stapels klapkratten automatisch worden aangevoerd, een controle module die controleert of de kratten correct uitgevouwen zijn, een innovatieve inlays-module, waarmee klapkratten automatisch voorzien kunnen worden van voedsel beschermende inlegvellen en een uitvoerrollenbaan, waarmee uitgevouwen klapkratten getransporteerd worden.

Naast de extra modules zal de kratten uitvouwmachine worden voorzien van een functionaliteit, waarmee alle soorten kratten (als EPS, IFCO, Interseroh, kleine kratten en grote kratten) snel en gemakkelijk uitgevouwen kunnen worden. Het omschakelen van krattype kan hierbij met één druk op de knop, waardoor de omschakelingstijd minimale effecten heeft op de verwerkingssnelheid van het voedsel.

Planning
Op dit moment is Reintjes Systems bezig met de mechanische engineering van de machine. Op wens van de klant wordt de machine eind juni 2021 opgeleverd en geďnstalleerd in het Westlandse Poeldijk.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v