'Langere lockdown met verdere aanscherpingen'

'Langere lockdown met verdere aanscherpingen'

Nederland koerst af op een verlengde lockdown. Daarbij liggen verdere aanscherpingen op de loer. Het kabinet denkt daarbij aan het sluiten van hotels voor recreatieve overnachtingen en het sluiten van meer winkels, zo laten ingewijden tegenover de Telegraaf weten.

In het debat over het vaccinatiebeleid van het kabinet tegen het coronavirus liet premier Rutte al doorschemeren dat de kans klein is dat het kabinet Nederland per 19 januari van het slot haalt. Hij zei 'niet vrolijk te worden' van de laatste besmettingscijfers.

Rutte en coronaminister De Jonge besluiten officieel op dinsdag 12 januari of Nederland langer op slot blijft. "Ga maar uit van een verlenging", bevestigt een ingewijde. Dat betekent dat niet alleen de horeca, maar ook alle niet-essentiële winkels langer dicht blijven. Wat het betekent voor de scholen, is nog de vraag. Momenteel studeert het Outbreak Management Team (OMT) op de vraag wat de zeer besmettelijke Britse virusmutant betekent voor verspreiding onder kinderen. Als blijkt dat deze variant zich inderdaad sneller verspreidt onder kinderen, zullen de scholen gesloten blijven, zo meldt een bron bij het kabinet.

Bron: Telegraaf

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v