Nieuwe generatie aan het roer bij JZ Flowers

05-03-2021    10:21   |    Goedemorgen

Na 24 jaar als Managing Director bij JZ Flowers heeft Jelle Zwemstra besloten dat de tijd rijp is om zijn taken over te dragen aan zijn dochter, Tessa Zwemstra.

Tessa kwam 6 jaar geleden bij het familiebedrijf met het doel de business in de VS te ontwikkelen en heeft sinds haar terugkeer naar JZ Flowers in het VK steeds meer verantwoordelijkheden op zich genomen. In het bijzonder in het afgelopen jaar, in diverse opzichten een uitdagend jaar, is ze veel nauwer betrokken geweest bij alle bedrijfsonderdelen.
 
Met ingang van 1 juli wordt Jelle voorzitter van JZ Flowers. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe - meer strategische en adviserende - rol. JZ Flowers heeft een uitstekend en ervaren managementteam en met Tessa aan het roer verwacht het bedrijf de groei te kunnen voortzetten, zowel landelijk als internationaal.
 
Net als bij veel andere bedrijven is het ook bij JZ Flowers allemaal heel klein begonnen; in de jaren negentig startte Jelle als een ‘Flying Dutchman’ met de rechtstreekste verkoop van bloemen van de Nederlandse veiling aan bloemisten in het VK, met hulp van zijn vrouw Astrid. Nadat ze definitief naar het VK waren verhuisd, openden ze diverse handelsbedrijven in Yorkshire en wijde omgeving. Toen de supermarkten belangstelling kregen voor bloemen en planten als aparte productgroep in de winkel, besloten ze het bedrijf een nieuwe wending te geven en zich volledig op dit marktsegment te richten. Het bedrijf maakte een fenomenale groei door en al snel realiseerden Jelle en Astrid zich dat ze wel een zakelijke partner konden gebruiken die ervaring had met het leveren aan grote retailers.

Om die reden begonnen ze in 1997 een joint venture met Dutch Flower Group (DFG) en werd een nieuwe entiteit opgericht onder de naam JZ Flowers International. In de afgelopen 24 jaar is het bedrijf aanzienlijk gegroeid; het heeft nu meer dan 500 medewerkers, verdeeld over het VK, Nederland, Ierland, Turkije en de VS.
 
"We zijn trots op wat wij samen met onze klanten, kwekers en collega's hebben bereikt en we zijn heel blij dat we ons bedrijf voortzetten met de volgende Zwemstra-generatie."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws