Modiform kiest voor 100% gerecycled materiaal

Modiform kiest voor 100% gerecycled materiaal

Vanaf nu gaat Modiform stoppen met de productie van zwarte packs. Deze bevatten namelijk carbon black en kunnen niet gerecycled worden. De afvalrecyclingstations voor consumentenafval detecteren deze producten niet. Het niet meer produceren van zwarte packs is een belangrijke stap in het packs assortiment en voor een duurzame tuinbouwbranche. Deze zet past volledig bij Modiforms ambitie om de materialenkringloop te sluiten. Met packs gemaakt van recyclebare materialen biedt Modiform een volwaardig en duurzaam alternatief voor de zwarte packs.

Modiform kiest als basismateriaal voor de packs de kunststoffen PET transparant groen en PS cool grey, omdat deze goed gerecycled kunnen worden. De transparant groene packs worden gemaakt van 100% gerecycled groene PET wat van consumentenafval komt. En de cool grey packs worden geproduceerd van 100% gerecycled PS-materiaal dat uit afgedankte koelkasten komt. Zo komt er geen nieuw materiaal aan te pas! En dat deze packs écht de duurzaamste keuze zijn, wordt bevestigd door het Cyclos-certificaat dat er voor bepaalde landen op prijkt!
 
Adviseren materiaalkeuze
Arie den Hertog, productmanager bij Modiform legt uit: "Wij vinden het onverantwoord om producten te maken waarvan we weten dat ze niet gerecycled kunnen worden. Al het zwarte plastic dat bij de consument terecht komt, is namelijk niet recyclebaar en kan dus ook niet opnieuw gebruikt worden. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de recyclebaarheid van plastics uit consumentenafval in Europese landen. Dat kan namelijk per land verschillen. Zo kunnen we op basis van lokale regels en wetten onze klanten goed adviseren in materiaalkeuzes en ons assortiment daarop aanpassen. Op die manier maken we duurzame keuzes voor iedereen vanzelfsprekend. En we delen onze kennis graag'; de infographic met de uitkomsten van het onderzoek is voor iedereen gratis te downloaden op onze website."
 
Alleen nog circulaire potten
Vorig jaar heeft Modiform een zelfde transitie ondergaan voor potten. Het bedrijf heeft toen haar pottenassortiment omgezet naar circulaire potten. De Recycled & Recyclebare potten (R&R) zijn van 100% gerecycled polypropyleen (PP) en volledig recyclebaar. Modiform maakt met het aanbieden van recyclebare potten en packs duurzame producten de logische keuze voor de kweker.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v