Netwerkgroep op bezoek bij Kras Recycling Volendam

22-01-2020    09:48   |    Goedemorgen

Tijdens een inspirerend bezoek van netwerkgroep Horti Inspiration Group (voorheen Producers Young Network Group) aan de internationale Kras Recycling Groep in Volendam, werden de leden op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in collectie, kwalitatief sorteren en de recycling van folie.

Ook de vele uitdagingen die er liggen voor kwekers, exporteurs, toeleveranciers en veiling op het gebied van inzameling en voorselectie van hun kunststof foliestromen voor een maximaal hergebruik.

Henk Kras jr. gaf de groep een inkijkje in de ontwikkelingen op het gebied van plastic afvalstromen en wat daar voor duurzame producten allemaal van gemaakt kunnen worden. Recyclebare hoezen en eco-bloemendozen zijn voor de sector een milieuvriendelijk alternatief voor eenmalige kartonnen verpakkingen en de verwachting is dat deze Circulaire oplossing vanaf mei 2020 door veel kwekers van bloemen in Nederland, Latijns-Amerika en Afrika en bloemen importeurs in Nederland als standaardoplossing omarmd gaan worden omdat onderwerpen als duurzaamheid, milieu gemeten aan een positieve CO2 footprint en recycling hoog op de agenda staan bij veel bedrijven. Om het imago van de sector nog beter te maken is aandacht voor een goed gebruik van afvalstromen belangrijk. Het kan veel bedrijven veel kosten besparen en is daarbij ook goed voor het milieu. Naast de inspirerende en gepassioneerde uitleg en discussie kreeg de groep ook een rondleiding en werd zelfs even aan het werk gezet aan de sorteerband om te ervaren hoe afval nu gescheiden wordt en hoe eenmalige stromen kunststoffolie nu door bedrijven wordt ingeleverd bij Kras voor hoogwaardige sortering naar kwaliteiten. Uiteraard werd de groep ook nog even in typisch Volendamse klederdracht gefotografeerd, een mooi begin van de vernieuwde netwerkgroep.

Kras-recycling is een bedrijf wat miljoenen kilo’s eenmalige bloemenfolie vanuit de sierteelt verzamelt, verhandelt en via Circular verwerkt tot duurzame producten. Middels innoverende projecten en initiatieven als de Circular Alliance worden bedrijven en organisaties gestimuleerd om bewuster om te gaan met inzameling en herverwerking van hun kunststof stromen.

Horti Inspiration Group (HIG) wil dé verbindende netwerkgroep binnen de sierteelt zijn en richt zich hierbij op de doelgroepen uit diverse schakels in de sierteeltketen. Deelnemende leden worden uitgenodigd om kennis en inspiratie te halen én te brengen! De activiteiten van HIG zullen primair gericht zijn op het stimuleren van de promotie en het succesvol in de markt zetten van sierteeltproducten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hiep Hiep Hoera!

Het is feest! Aad Tijsen, uitgever van Holland Hortimedia (Goedemorgen, Hortibiz, Tuinbouwmarktplaats), mag...

Instagram: Open dag Lugt

Bij Lugt Lisianthus vond een open dag plaats en die werd druk bezocht, zo laat PDI Screens via Instagram...

Video: Westflex

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...

Video: Phormium 24-02-2020    10:12
Audio: Van Oosten over Human Capital-akkoord 24-02-2020    10:07
Greenport WH zoekt 'Next Generation Entrepeneurs' 24-02-2020    10:03
'Twee keer zoveel verspilling' 24-02-2020    09:57
Uitbreiding voor Decorum 24-02-2020    09:41
Instagram: Werken is een feest 24-02-2020    09:38
Video: Aero Farms 24-02-2020    09:36
Hoe zinvol is klagen op werk? 24-02-2020    09:33
Argentinië verder in crisis 24-02-2020    09:31
Vier de lente bij Plantion 24-02-2020    09:28
  Ga naar het nieuwsarchief