Nieuwste innovaties op BIOtechniekdag

07-11-2018    08:27   |    Goedemorgen

De BIOtechniekdag is een dag waar telers de nieuwste innovaties op gebied van Biotechniek zien. Daarnaast is het een belangrijk moment voor de telers om elkaar te ontmoeten. Op 29 november wordt de volgende editie gehouden. Vanuit binnen- en buitenland verwacht de organisatie rond de 800 bezoekers.

Diverse merken en bedrijven laten deze middag weer nieuwe innovaties zien; steeds vaker bewaren mechanisatiepartners hun innovaties voor deze middag. De aanmeldingen van mechanisatiepartners is nog niet gestopt maar inmiddels hebben ze al een heel aantal interessante technieken voor de middag! Zo is er deze middag het volgende te zien:
Druppelslangtechniek voor in de grond (Delphy innovatiestand), papier zaaitechniek (Delphy innovatiestand), GPS techniek van diverse merken, Schoffeltechniek van diverse merken, Wiedeg techniek van diverse merken, Wiedbedden van diverse merken, Brandertechniek van diverse merken, Zaaitechniek, planttechniek van diverse merken, Pompoen oogsttechniek, Voorkiemzakken, Bewaartechniek van diverse merken, Wastechniek en Diverse kleinere machines/innovaties

Ook dit jaar krijgt de dag weer een internationaal karakter. Er zijn dit jaar wederom internationale biotelers op de dag aanwezig waarmee het een echte dag van én voor de telers uit heel Europa wordt. Voor internationale telers is er rondom de BIOtechniekdag de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse bedrijfsexcursies op gebied van biologische teelt.

Nieuw op de BIOtechniekdag
Vanwege het innovatieve karakter van de BIOtechiekdag is er vanaf dit jaar een vakjury die gezamenlijk zal beslissen welke machineontwikkeling het meest innoverend is voor de biologische sector. Hiervoor zal Gertjan Zevenbergen (hoofdredacteur van vakblad Landbouwmechanisatie) gezamenlijk met drie biotelers kritisch kijken naar de machines deze middag. Eind van de middag zal de uitslag zijn.

Doelgroep
Op 29 november zijn alle biotelers, omschakelaars en telers met speciale interesse in Biotechniek van harte uitgenodigd. Op de website www.biotechniekdag.nl kunnen telers zich aanmelden voor de dag.
Niet-telers (handelspartijen, toeleveranciers, ketenpartijen, etc.) kunnen de dag bezoeken indien ze ook de BIOtechniekdag financieel mee willen ondersteunen in de vorm van sponsoring. Met deze sponsoring krijgen nieuwe technieken een plek op de dag die nog geen eigen verkoopkanaal hebben. Deze innovaties staan in de Delphy innovatiestand. Al diverse bedrijven hebben zich inmiddels als sponsor aangemeld.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...