Phytorich Krachtige Tomaten in schap bij DEEN

Phytorich Krachtige Tomaten in schap bij DEEN

Vanaf deze week liggen de eerste 'Phytorich Krachtige Tomaten' in de winkels van supermarktketen DEEN. Na een periode van succesvol experimenteren oogst kwekerij Duijvestijn dit jaar de bijzondere tomaten voor een grootschalige introductie.

"Phytorich Krachtige Tomaten vallen op door de unieke combinatie van rijkelijk lycopeen en de umami smaakbeleving. Hiermee biedt DEEN haar klanten een opvallend versproduct" aldus Nico Duijvestijn, eigenaar van Kwekerij Duijvestijn.
 
Thedo Vos, Category Manager AGF bij DEEN supermarkten voegt toe: "Klanten maken meer gezonde keuzes, zijn bewuster van de meerwaarde van inhoudsstoffen in verse groente en fruit en geven daarnaast steeds vaker de voorkeur aan verse producten van Hollandse bodem. Met Phytorich Krachtige Tomaten sluiten we aan op deze behoeftes."
 
Kenmerken Krachtige Tomaten
Het nieuwe tomatenras, wat op consumenten-niveau vermarkt wordt als 'Phytorich Krachtige Tomaten', draagt officieel de rasnaam 'Gochiso PR7 F1'. De pruimtomaat met een karakteristieke dieprode kleur, komt uit het Phytorich-programma van veredelaar Takii. Phytorich is een uitgebreid assortiment smaakvolle groenten, die elk een uitzonderlijk hoog gehalte aan fytonutriënten bevatten; bioactieve stoffen met een gezondheidspotentieel. De Krachtige Tomaten uit het concept zijn extra rijk aan de bioactieve stof lycopeen. De rijkdom van lycopeen gaat hand in hand met een zeer hoog gehalte aan natuurlijk glutaminezuur, een verbinding die de karakteristieke 'umami' smaak geeft.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v