Nieuwe deelnemers en locaties FlowerTrials

28-03-2018    10:37   |    Goedemorgen

Van 12 tot en met 15 juni openen maar liefst 60 veredelaars in het Westland, de regio Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen hun deuren om hun meest actuele aanbod aan potplanten en eenjarige zomerbloeiers te tonen aan telers, groothandelaren en exporteurs vanuit de hele wereld.

Drie nieuwe deelnemers sluiten zich in 2018 aan bij de FlowerTrials. De informatie over hun rassen en de locaties waar zij deelnemen, zal deel uitmaken van de FlowerTrials promotie-activiteiten.

Gruppo Padana veredelt en levert uitgangsmateriaal voor telers. Dit Italiaanse bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van jonge planten uit zaad en van stek van een breed assortiment potplanten, eenjarige zomerbloeiers en jonge groenteplanten. Gruppo Padana is verder actief op het gebied van de veredeling van Primula (Primabella) en Viola, en is tevens de exclusieve distributeur van Lavandula Lavinia (Plantinova) en Argyranthemum Grandaisy (MNP Flowers) voor Italië.

Roses Forever is een Deens veredelingsbedrijf van potrozen, opgezet door de familie Eskelund. Het veredelingsprogramma van dit bedrijf richt zich behalve op de geschiktheid voor de teelt, op het vernieuwende karakter, de kleur, geur, grootte en fraaiheid van de bloem en op de bruikbaarheid van het ras voor verschillende series en potmaten. Gruppo Padana en Roses Forever tonen hun assortiment bij MNP Flowers in Aalsmeer.

Ook het Westland verwelkomt een nieuwe deelnemer. Queen Genetics is een Deens veredelingsbedrijf dat internationale bekendheid geniet vanwege het brede assortiment van ethyleen tolerante pot- en snijkalanchoes. Als aanvulling op de laatste innovaties laat Queen Genetics ook nieuwe potrozen, potchrysanten, Euphorbia milli, potasters en Echeveria zien in het nieuwe World Horti Center.

Vanwege de overname van de Deense veredelaar Dalina Genetics is aan de individuele deelname van dit bedrijf aan de FlowerTrials een einde gekomen. Verder heeft Cultivaris uit Duitsland besloten dit jaar niet deel te nemen, maar is in 2019 wel weer van de partij.

Als gevolg van de recente veranderingen in de wereld van sierteelt, presenteert een aantal veredelaars zich dit jaar op een andere locatie. Het gloednieuwe World Horti Center in het Westland biedt onderdak aan de veredelingsbedrijven Schoneveld, Queen en Van den Bos Flowerbulbs. Selecta one en VWS tonen hun assortiment op kwekerij P. van Geest in Maasland. Prudac en Butterfly Garden brengen hun assortiment onder bij Green 05 waardoor er op deze locatie een nog groter cluster ontstaat. In het Aalsmeerse verhuist de Breeders Avenue groep die Takii, Floranova, ABZ Seed, Evanthia, Hem Genetics/Zaden, Thompson & Morgan en Fleuroselect omvat, naar de nieuwe faciliteiten van Takii aan de overkant van de weg (Mijnsherenweg 23, Kudelstaart). Voor wat Rheinland Westfalen in Duitsland betreft, is het belangrijk te weten dat Geranien Endisch daar niet meer tentoon stelt, maar bij Florensis in Hendrik-Ido-Ambacht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Insectenjacht

In de onderzoeksafdelingen van Vertify aan de Zwethlaan, vindt momenteel een onderzoek plaats met drones en...