'Revolutie in vertical farming op gang brengen'

'Revolutie in vertical farming op gang brengen'

ACTUEEL HORTI THEMA - Vertical farming is een serieuze oplossing, ook voor de Nederlandse tuinbouw. Maar daarvoor moeten bedrijven en organisaties wel samenwerken, zo zeiden Art van Rijn en Ruud Jansen van Artechno Growsystems vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Artechno Growsystems is een ingenieursbureau uit De Lier dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en realisatie van moderne hydrocultuur teeltsystemen. Tot de producten die zij maken behoren onder meer robotica, irrigatiesystemen, zaaioplossingen, oogstlijnen en kant-en-klare oplossingen voor vertical farming. Het team van Artechno heeft een gecombineerde ervaring van meer dan 100 jaar in verschillende vakgebieden in de tuinbouwsector en door gebruik te maken van deze ervaring is het bedrijf in staat om de verschillende vakgebieden naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Het eindresultaat: een ontwerp dat perfect aansluit bij de wensen, behoeften en omstandigheden van de klant.

Met betrekking tot vertical farming zien Van Rijn en Jansen ook in Nederland kansen. "Het gaat om serieuze investeringen, dus is het belangrijk om goed te kijken welke euro erin gaat en welke eruit. Maar als het lukt om een en ander rond te rekenen en we zetten die stappen richting vertical farming, dan kunnen we een revolutie op gang brengen en kunnen we ons ook op dat vlak als Nederland zijnde laten zien. Wij zijn er in ieder geval klaar om het te doen, maar we kunnen het niet alleen. We zullen het als sector moeten doen."

Heb je het gesprek met Artechno gemist? Luister het terug via goedemorgen.podbean.com

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v