Ruimte optimaal benutten

11-09-2019    09:24   |    Goedemorgen

Groeiende planten, verschillende locaties, een breed assortiment, teeltwisselingen en een trend naar kleinere ordergroottes. Al deze zaken zorgen ervoor dat het constant een uitdaging is om de ruimte in de kas zo goed mogelijk te benutten. Het gebruik van goede software is daarvoor noodzakelijk.

Dat meldt Mprse Agriware. "Vaak wordt er gebruikt gemaakt van Excel. Excel is weliswaar een handige tool, maar het heeft ook z’n beperkingen. Met de software van Agriware gaat er een wereld van functionaliteiten voor u open!"

Meer rendement met hetzelfde aantal meters
Mprise Agriware spreekt vaak met kwekers die Excel gebruiken om de ruimte in te plannen. "Wanneer u groeit wordt het steeds lastiger om de ruimte goed te beheren. De kans op fouten is groot en de informatie zit vaak bij één of enkele personen. Hier liep ook onze klant Dijk van Dijk tegenaan. Zij gingen opzoek naar een standaard softwarepakket en kwamen vervolgens bij Mprise Agriware terecht. Met het softwarepakket Agriware kunnen zij meer rendement halen. Zo vertelt Robin van Dijk, directeur van Dijk van Dijk,  dat zij 6 tot 7 procent meer planten kunnen kweken in hetzelfde aantal meters. Reken uw extra opbrengsten maar uit!"

Met het softwarepakket van Mprise Agriware kunnen telers op basis van de productieplanning de ruimte inplannen. Dit kan middels een drag & drop systeem. "Op deze manier heeft u overzicht voor de korte en de lange termijn. Uw collega’s kunnen deze gegevens ook zien, zodat deze informatie nu bekend is bij meerdere personen. Komt er een nieuwe aanvraag binnen? U kunt eenvoudig controleren of u deze order zelf kunt produceren of dat u ergens anders de planten moet inkopen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws