Scholieren beleven eerste Food Future Day

05-11-2018    09:14   |    Goedemorgen

Om jongeren te interesseren voor de tuinbouwsector en de bijdragen die zij aan de VN-doelen kunnen leveren, organiseren ISW Gasthuislaan (Westland) en Inholland Delft de eerste Food Future Day. Op vrijdag 9 november leren zo’n 70 havo-4 leerlingen hoe zij wereldverbeteraar kunnen worden in een inspirerend programma in World Horti Center en bij Koppert Cress.

Dit jaar vindt voor het eerst een inspiratie-event als pilot plaats: “Food Future Day”. Op vrijdag 9 november maken 70 havo-4 leerlingen van ISW Gasthuislaan met een verrassend en uitdagend programma kennis met de sector. Zij starten de ochtend in World Horti Center met een hbo-college ‘Feeding Megacities’. Daarna gaan de scholieren, onder leiding van Inholland studenten, aan de slag met cases over voedselschaarste. ’s Middags brengt de groep een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress, waarbij ze alles te weten komen over de schakels in de keten. Hiervan wordt ook een verslag gemaakt. Door deze interactieve dag komen de jongeren op een leuke manier (voor het eerst) in aanraking met de sector.

Convenant
Hogeschool Inholland heeft een convenant met ISW gesloten om samen met het bedrijfsleven jongeren te interesseren voor de tuinbouwsector. In Westland is 74% van de Nederlandse toptuinbouwbedrijven gevestigd en dus zijn er in de eigen regio volop carrièrekansen voor Westlandse jongeren. Niet alleen op het technologische (bèta) vlak, maar ook aan de bedrijfseconomische kant van de tuinbouwsector. Hogeschool Inholland biedt met Food Commerce and Technology en Tuinbouw & Agribusiness twee unieke hbo-opleidingen aan die goed aansluiten op de arbeidsbehoefte bij bedrijven. Maarten Crum is manager werving van Hogeschool Inholland Delft: "De sector biedt echt enorme baankansen aan onze studenten. Sterker nog: een groot deel van onze studenten wordt al tijdens de studie gevraagd om na het afstuderen eens te komen praten."
Westland Marketing ondersteunt ISW en Inholland met deze pilot. Angelique de Wit: “We moeten als sector talent kweken. Dat begint bij de juiste vervolgopleidingen op alle niveaus afgestemd op de behoeften van bedrijven. Het interesseren en motiveren van scholieren is de volgende logische stap. We hebben als sector de jeugd nodig. Zij kunnen echt wereldverbeteraars worden.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...