Sneeuw in aantocht!

Sneeuw in aantocht!

Nederland krijgt woensdag te maken met sneeuw, zo meldt Weeronline. Langs de oostgrens kan een sneeuwdek van ruim drie centimeter dik ontstaan.

Aanvankelijk valt morgen wat regen en natte sneeuw, maar later op de dag neemt de neerslag en daarmee ook de kans op sneeuw vanuit het oosten toe. Het is volgens Weeronline nog even de vraag hoe goed het blijft liggen. Hoe verder naar het oosten, hoe groter de kans op sneeuw.

De afgelopen dagen was het al behoorlijk koud met maximumtemperaturen van een graad of 3 en een koude wind. Neerslag viel meestal in de vorm van regen, maar regionaal werd al natte sneeuw waargenomen. In het de oostelijke helft liggen de temperaturen morgenmiddag rond of net boven het vriespunt.

De grootste kans op sneeuw is voor de Limburgse heuvels en de gebieden langs de oostgrens. Dit zijn het oosten van Groningen en Drenthe, Twente, de Achterhoek en Limburg. Ook iets hoger gelegen gebieden, zoals de Sallandse Heuvelrug en de Veluwe maken kans op een witte wereld.

Als de intensiteit van de neerslag nog iets hoger uitpakt wordt het oost van de lijn Groningen - Zwolle - Ede - Eindhoven overal wit. De dagen daarna is het weer overwegend droog.

Bron: Telegraaf/Weeronline

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v