Snij-anthurium bespaart fors in 2SaveEnergyKas

Snij-anthurium bespaart fors in 2SaveEnergyKas

Ongeveer vijftien maanden geleden gingen bij Wageningen University & Research in Bleiswijk de eerste planten de 2SaveEnergyKas in voor het onderzoek naar een onbelichte, klimaatneutrale teelt van snij-anthuriums. Teeltadviseur Gert Benders van Tuinbouwadviesbureau Van der Ende ziet een goede, hoge productie en leerzame aspecten op gebied van energiebesparing.

Maandelijks bezoekt Gert Benders de kas in Bleiswijk om te zien hoe het gewas erbij staat en mee te denken over het gewasonderhoud. "Dat moet zo goed mogelijk aansluiten bij de praktijk", zo geeft hij aan. Ook bemesting en kasklimaat hebben zijn aandacht bij het bezoeken van de proef.

Meer licht kortere planten
Uiteraard wordt er anders geteeld dan op praktijkbedrijven, met als belangrijk verschil het toelaten van meer licht in de kas; minder schermen en daardoor meer PAR-licht. "Dat leidt tot een gewas dat er wat anders uitziet. Meer licht resulteert in kortere planten, dat is een voordeel. Een anthuriumplant rekt vrij snel, waardoor de planten soms al na twee jaar omvallen. In een meer gedrongen gewas is dat minder het geval."

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v