Successvolle lancering Phytorich in Berlijn

24-02-2020    09:21   |    Goedemorgen

Takii Europe mocht zich op een grote belangstelling verheugen van belangrijke spelers in de voedingsmiddelensector tijdens Fruit Logistica, de internationale beurs op het gebied van groente en fruit. "We hebben zeer enthousiaste feedback ontvangen en goede kansen gecreëerd om samen te werken met foodretailers, hospitality en telers", aldus Harm Custers, Head of Marketing bij Takii Europe.

Vanwege de intens rode kleur van de Gochiso PR-7 tomaat tussen de andere getoonde groenten, maakt dat dit product het vlaggenschip werd van het Phytorich-concept. De Gochiso PR-7 heeft een karakteristieke umami smaak, die ontstaat door het hoge niveau aan glutaminezuur en het hoge gehalte aan lycopeen (twee keer zo hoog als bij gewone tomaten). Lycopeen kan het lichaam helpen in de strijd tegen vrije radicalen: kleine chemische elementen die cellen kunnen beschadigen en veroudering en ziekten veroorzaken.
Een klinische studie, uitgevoerd door de Hokkaido Information University in Japan in opdracht van Takii, wijst uit dat het hoge gehalte lycopeen in de Gochiso PR-7 de cardiovasculaire gezondheid ten goede komt door het niveau van het nadelige LDL-cholesterol in het bloed te verlagen.

Vanwege de bewijzen die de wetenschappelijke proeven hebben opgeleverd, mag de Gochiso PR-7-tomaat een gezondheidsfunctie claimen in Japan, waardoor hij de enige tomaat ter wereld is met een wetenschappelijke gezondheidsclaim. Gochiso PR-7 maakt deel uit van het premium Phytorich-assortiment dat bestaat uit smaakvolle groenten zoals ui, wortel, pompoen, boerenkool, mizuna, okra, spinazie, Chinese kool en peper.

Food retailers zijn zich bewust van de stijgende vraag naar gezondere alternatieven als het gaat om versproducten. Het Phytorich-concept ‘Functional Vegetables’ kan eenvoudig worden opgenomen in `ready-to-eat´ concepten of vergelijkbare recepten, passend bij een gezonde levensstijl. Phytorich is tevens een ideaal concept voor de hospitality sector omdat de premiumkwaliteit en -smaak uitermate geschikt voor gourmet gerechten die passen bij het verhoogde gezondheidsbewustzijn. Phytorich-groenten hebben een onderscheidend phyto-nutriënten voedingsprofiel zonder in te leveren op kwaliteit en smaak.

Voor kinderen, ouderen en patiënten is het eten van voldoende groente een uitdaging, hoewel dit cruciaal is voor hun gezondheid en welzijn. Phytorich-groenten zijn niet alleen smaakvol, maar bieden ook een enorm gezondheidspotentieel.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LTO blij met NOW-regeling

LTO Nederland is blij dat het Kabinet de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid...