The Greenery robotiseert inpakproces

15-03-2019    15:39   |    Goedemorgen

Op het distributiecentrum in Barendrecht heeft The Greenery deze week een gerobotiseerde inpakmachine in gebruik genomen. De machine gaat een groot assortiment gesealde producten verwerken om de medewerkers te ontlasten.

Relatief veel medewerkers die zware en repeterende werkzaamheden moeten verrichten in de productieomgeving, geven aan last te hebben van schouders, nek en gewrichten. The Greenery geeft daarom een hoge prioriteit aan het verbeteren van werkomstandigheden met de inpakmachine. Door de technologische ontwikkelingen is het momenteel mogelijk om machines te bouwen die kunnen omgaan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten en tevens gevoelig genoeg zijn om met producten te kunnen werken zonder ze te beschadigen, geeft The Greenery aan. 

Seal
Na de installatie en testfase worden nu de eerste productieruns op de machine gedraaid. Het grootste volume van de te verpakken producten gaat over bovenseallijnen in de kleinpakafdeling. Of het nu aubergine, bleekselderij, bindsla, bospeen, bosui, chinese kool, paksoi, snijbonen, radijs, venkel, little gem, rabarber, rettich etc. is, het wordt gewrapped in een plastic seal. Het plaatsen van deze machine in de lijn met het snelste sealapparaat garandeert dat er het hele jaar door, dagelijks geproduceerd kan worden.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de installatie in Barendrecht heeft het projectteam hard gewerkt aan de noodzakelijke voorbereidingen voor het succesvol in gebruik nemen van de nieuwe machine. Tijdens de ontwerpfase heeft het team verschillende malen met de leverancier KV Techniek om tafel gezeten om te komen tot een optimale inrichting en is de machine tijdens de bouwfase getest op correcte werking. Door de goede voorbereidingen kon de machine binnen twee weken na levering in gebruik genomen worden.

Toekomst
The Greenery wil in de toekomst haar productstroom verder automatiseren. Naast verdere robotisering test The Greenery dit jaar ook de inzet van AGV’s (Automated Guided Vehicles). Ook hier staat de medewerker voorop. De AGV’s worden ingezet rondom de productie waar nu vooral heftrucks en pompwagens worden gebruikt. Dat creëert gevaarlijke situaties voor de medewerkers. Met de inzet van AGV’s kan dit gevaar aanzienlijk teruggedrongen worden.

Bron: LinkedIn The Greenery


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Naar Duitsland

De FlowerTrials zijn sinds dinsdag in volle gang. Op TuinbouwTV wordt de hele week verslag gedaan van het internationale sierteeltevent....

Blog: Zet uw sores om in succes!

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Flinterman...

Hermadix houdt van Oranje

Je zou het haast vergeten door alle events van deze week, maar ondertussen is het WK Voetbal voor vrouwen in volle gang. Vanuit de tuinbouw...