Transporteurs hebben handen vol aan Brexit

Transporteurs hebben handen vol aan Brexit

Dat er geen opstoppingen bij de ferryterminals zijn, betekent niet dat de transporteurs geen last meer hebben van de veranderingen door de Brexit. Klanten hebben nog veel vragen over de noodzakelijke documenten, zo meldt de WOS.

Bij ABC Logistics in Poeldijk waren ze al gewend aan douanedocumenten, door eerdere transporten naar Noorwegen en Zwitserland. En toch zijn zij nu vaak een uur langer dan normaal met een lading naar Engeland bezig, stelt declarant Dick Gerritsma.

Het bedrijf rijdt dagelijks met zes vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk; goed voor 120 pallets verse producten. Mango's, avocado's, zoete aardappelen: het gaat allemaal via Hoek van Holland naar de overkant. De laatste tijd zitten er ook pallets met paprika's, aubergines en tomaten uit Spanje bij, omdat die bedrijven naar eigen zeggen de papieren rompslomp te lastig vinden.

Speciaal voor de Brexit heeft het bedrijf twee extra medewerkers aangenomen. Ook is een apart Brexit-team samengesteld, dat zich uitsluitend bezig houdt met de veranderingen door de nieuwe regels. Maar ze komen handen te kort.

Bekijk hier het item van de WOS

Bron: WOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v