Nationale Zomerbloemententoonstelling: 'Nazomeren'

04-03-2019    09:56   |    Goedemorgen

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft voor de 34e editie van 12 – 15 september a.s. voor het thema ‘Nazomeren’ gekozen. Op de drempel van de herfst wil de organisatie een afspiegeling van de zomer uitbeelden. In de uitvoering staat daarom het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort.

De artistieke uitwerking van het thema ligt ook dit jaar weer in professionele handen van het team van Heleen Valstar BV.

Themabloemen
Om het thema nog kracht bij te zetten is er dit jaar voor twee themaproducten gekozen: Lisianthus en Bouvardia. Deze producten zullen de nazomerse sfeer zeker onderstrepen.

Lisianthus – Eustoma russellianum
De wortels van Lisianthus liggen in het Wilde Westen van Noord-Amerika. Daar groeit deze veelzijdige bloem in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. Niet voor niets staat Lisianthus in Texas, Nebraska, Nevada en Colorado bekend als prairiegentiaan. De Lisianthus zoals we die nu kennen, is ontstaan door kruisingen van Japanse kwekers in de jaren dertig van de vorige eeuw. Lisianthus heeft een bijzondere symboliek en staat voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Bouvardia
Met haar stervormige of trompetvormige bloemen is Bouvardia een bloem met allure, die in maat, kleur en aanzien kan variëren. Zowel in gemengde boeketten als alleen op de bos steelt Bouvardia de show. Het geslacht Bouvardia, dat uit ongeveer 30 soorten bestaat, komt van oorsprong uit de subtropische gebieden van Midden-Amerika en vooral uit Mexico. Deze lieflijke en goed houdbare bloem staat voor enthousiasme en is vernoemd naar de lijfarts van Lodewijk XIII, Charles Bouvard.

Editie 2019
De 34e editie van de tentoonstelling vindt plaats van donderdag 11 september tot en met zondag 15 september 2019. De NZBT-keuring vormt ook dit jaar de basis van het evenement. Open Monumentendag valt ook in 2019 in het weekend van de tentoonstelling, waardoor de historische Oude Kerk in Naaldwijk wederom het mooist versierde monument van Nederland zal zijn. Een terugblik op vorige tentoonstellingen en actuele informatie vindt u op: www.nzbt.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...