Uitbreiding paprika-areaal voor Growers United

Uitbreiding paprika-areaal voor Growers United

In het glastuinbouwgebied 'Het Grootslag' heeft paprikakwekerij VD Holland een perceel van 12 hectare aangekocht. Het perceel wordt in het voorjaar 2021 bouwrijp gemaakt voor de bouw van een kas en een schuur.

"Met deze aankoop kunnen wij het totale glasareaal van VD Holland laten groeien naar 45 hectare blokpaprika's", aldus eigenaar Arnaud van Dijk. "Het is allemaal nog vrij vers van de pers, de aanbesteding van de kas en schuur moet nog worden opgestart" geeft Van Dijk aan. Wij zijn blij dat we kunnen uitbreiden in Het Grootslag. Een voordeel van dit glastuinbouwgebied is dat de nieuwe kassen kunnen worden aangesloten op de warmteleiding van ECW Andijk. Inmiddels wordt in dit gebied een gasreductie van 80% gerealiseerd. Dit helpt om onze teelt verder te verduurzamen.

De blokpaprika's uit de nieuwe kassen worden net zoals alle blokpaprika's van VD Holland onder het merk PapriCo verkocht door het paprika salesteam van Growers United. Met deze uitbreiding groeit het areaal blokpaprika's binnen Growers United uit naar 78 hectare.

Van én voor telers
Growers United is een professionele coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. Met 5 merken, ruim 40 familiebedrijven, circa 600 hectare glas en ruim 400 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. We ondersteunen onze telers niet alleen met verkoop en marketing. Ook begeleiden we hen bij bijvoorbeeld kwaliteitszorg, certificering in voedselveiligheid of met het verduurzamen van de teelt. We investeren in de toekomst door specialisten aan te trekken, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse,
innovatie management en internationalisering.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v