Ambitieus Beauty Plants scoort terrashit van het jaar

16-08-2021    09:38   |    Goedemorgen

Met de Mandevilla heeft het Maaslandse Beauty Plants de best verkopende terras- en balkonplant van dit moment in het assortiment. De van origine Zuid-Amerikaanse klimheester is in een paar jaar tijd ongekend populair geworden. Dat verklaart ook de groei van het familiebedrijf, dat inmiddels zeven hectare en vier locaties in gebruik heeft. Vader Nol en zonen Tim en Stef willen echter niet achterover leunen. "Wij willen de belangrijkste speler in de Mandevilla-markt worden op gebied van noviteiten en aangevoerde aantallen."

De introductie van een nieuwe huisstijl moet de eerste stap richting meer zichtbaarheid voor Beauty Plants zijn, zegt Stef Koene die verantwoordelijk is voor verkoop en marketing. "We willen de markt laten zien dat we niet stilzitten. We ontwikkelen het product nog steeds verder door."

Pas sinds vijf jaar legt Beauty Plants zich toe op de teelt van de Mandevilla. Actief in potplanten is het familiebedrijf al langer. In 2002 maken de paprika’s plaats voor de eerste potplant, de Camellia. In 2005 volgt opnieuw een aparte kamerplant, de Anigozanthos. Inmiddels is de Mandevilla de belangrijkste teelt op het bedrijf dat aan de Burgerweg in Maasland de hoofdlocatie heeft.

Bloei van april tot eerste vorst
In enkele jaren tijd heeft de Mandevilla een toppositie in de markt voor terras- en balkonplanten gekregen. "Het is een heel dankbaar product voor de consument", zegt Stef. "Van april tot en met de eerste vorst bloeit de Mandevilla aan één stuk door. Consumenten die er eenmaal één hebben gekocht kopen de plant het volgend jaar weer. Ook op horecaterrassen kom je de plant veel tegen." Met broer Tim die de operationele leiding heeft is hij de tweede generatie. Ook vader Nol is in het bedrijf actief, onder meer voor de teelt, de arbeidsregistratie en de certificatie.

Beauty Plants is gespecialiseerd in de Mandevilla Sundaville, het soort met de meeste bloemen in rood, wit, licht- en donkerroze. Stef: "Door de populariteit van het product zijn meerdere veredelaars ermee aan de slag gegaan. Sundaville is het meest vernieuwende merk. Hun producten hebben de beste eigenschappen. Daarom hebben we ons aan hen verbonden." Met de Sundaville Flamingo heeft Beauty Plants een exclusieve variëteit in de kassen staan.

Producten vinden hun weg vooral naar Frankrijk, België en de Scandinavische landen. Als een van de weinige Mandevillakwekers heeft Beauty Plants ook het ZPa2-certificaat voor export naar Engeland en Zweden, dat aantoont dat planten vrij van witte vlieg zijn. Per jaar verlaten in totaal 1 miljoen planten van de drie soorten het bedrijf. Binnenkort volgt ook een vernieuwde website.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Tuinbouw wil vooruit'

Tijdens het Commissiedebat Tuinbouw heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de nieuwe...

Beeldverhaal glastuinbouw

In het digitale magazine 'Zuid-Holland in beeld' van de provincie Zuid-Holland staat een mooi beeldverhaal...

Instagram: Een prikkie

Je kunt erin rijden, in slapen, in chillen, gewoon in zitten... maar je kunt ook planten laten groeien in je...