Veggipedia helpt minder te verspillen

22-05-2019    15:53   |    Goedemorgen

Informatiedatabase Veggipedia, met weetjes over groenten en fruit zoals voedingswaarde, bereidingstips en bewaaradviezen gaat consumenten helpen om minder groenten en fruit te verspillen. Op de receptenpagina kunnen consumenten nu filteren op groenten en fruit.

Het idee is simpel. Bezoekers van Veggipedia kunnen recepten zoeken op basis van de groenten en fruit die ze nog in hun koelkast of op de fruitschaal hebben liggen. Op deze manier wil Veggipedia de consument helpen om zo min mogelijk van het product weg te gooien en tegelijkertijd gezond en kleurrijk te eten. Veggipedia staat namelijk boordevol recepten. In deze video is te zien hoe de filter werkt.

Database
De database is ook wederom uitgebreid. Veggipedia bevat nu 473 verschillende groente- en fruitsoorten. De groente en fruitsector levert hierbij achtergrondinformatie, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit zoekt er tips bij. Zo heeft Eminent Food nieuwe informatie over verschillende hete pepers aangeleverd, zoals de Carolina Reaper en de Habanero.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws