Veranderende energiewereld

18-07-2018    10:15   |    Goedemorgen

“De energietransitie is al enige tijd in volle gang en daarom is het juist nu zo belangrijk om in te stappen”, stelt Marina Lammers. Ze is marketingmanager bij Powerhouse, het energieplatform voor de in- en verkoop van zakelijke energie.

Door de mogelijkheden van de handel in gas en elektriciteit te benutten, kunnen telers zelf actief worden in het energiesysteem.  Zo kunnen ze zelf energie opwekken, verbruiken en eventueel terug leveren, de zogenaamde decentrale opwek. Het is vooral een positieve ontwikkeling, die echter ook een keerzijde kent voor wat betreft de financiële component.

Het effect is namelijk dat de voorspelbaarheid van de markt afneemt, waardoor mogelijk meer onbalans ontstaat. Powerhouse voorziet hierin. “Er zijn verschillende slimme innovaties ontwikkeld, die vele processen mogelijk, gemakkelijker en overzichtelijker maken. Zo kun je de balans op het energienetwerk herstellen met het op- of afschakelen van verschillende energiebronnen. Ook zijn er slimme systemen die bekijken welke markt het beste is om te kopen of verkopen”, vertelt Lammers.De verbindende rol van het digitale Powerhouse platform staat hierin centraal.

"Powerhouse kijkt met een integrale blik naar het gehele energie-ecosysteem. Het stelt telers in staat slimme combinaties te maken die bij de eigen organisatie passen. Op die manier kan een positieve bijdrage worden geleverd aan de veranderende energie wereld", aldus Marina Lammers.Powerhouse biedt toegang tot de belangrijkste energiemarkten. Op elk gewenst moment kunnen telers tegen de dan geldende marktprijs veranderingen doorvoeren in de eigen in- en verkoop van gas en elektriciteit.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws