Vier KVBC awards voor Living Creations

Vier KVBC awards voor Living Creations

Een feestelijk moment voor Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop. Maar liefst vier nieuwe Hydrangea paniculata rassen uit de Living Creations Collectie ontvingen een KVBC Award. Een bijzondere erkenning, want de rassen zijn hiervoor meerdere jaren gevolgd en gekeurd.

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) heeft als doel om groene kennis te delen met de gehele keten: kweker, retailer én consument. Jaarlijks worden tientallen tuinplantnoviteiten via de KVBC-Awards geďntroduceerd. Het unieke aan deze awards is dat de rassen meerdere jaren gevolgd en gekeurd worden. Het winnen van deze award betekent dat het product tot de top behoord, en klaar is om de consumentenmarkt te betreden.

Veldkeuring
Tijdens de veldkeuringen worden de planten gekeurd in natuurlijke omstandigheden, waarbij er gekeken wordt naar de sier- en gebruikswaarde van het product. De Living Creations noviteiten zijn meerdere keren per jaar gekeurd door tientallen onafhankelijke keurmeesters, in het Test Centre van Alex Schoemaker. De planten zijn meerdere jaren in verschillende weersomstandigheden gevolgd, waarbij de keuringsresultaten keer op keer positief waren. Deze positieve resultaten hebben geleid tot maar liefst vier nieuwe KVBC-Award voor de Living Creations rassen. Voor kweker Alex Schoemaker en zijn team een stimulans en waardevolle bevestiging dat de planten perfect geschikt zijn voor de kweker tot aan de consument. Volgend jaar zomer zijn de winnende rassen in volle bloei te bewonderen in het Test Centre van Alex Schoemaker in Boskoop.  

Winnende rassen zijn: Living Little Blossom (zilver), Living Sugar Rush (zilver), Living Pink & Rose (zilver) en Living Pinky Promise (goud).

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v