DB machinebouw levert maatwerk voor kassenbouw

17-07-2019    09:15   |    Goedemorgen

Met op maat gemaakte machines voor de productie van aluminium kasprofielen en de bewerking ervan wil DB machinebouw de komende jaren het verschil maken in de tuinbouw. Vanuit de eigen machinefabriek ontwikkelt en test het bedrijf complete installaties die voldoen aan de eisen van deze tijd.

DB machinebouw is opgericht door Dave van den Berg, een werktuigbouwkundig techneut uit Bergschenhoek. Hij groeide op in een Westlands tuindersgezin en is binnen de sector daarom geen vreemde. Begin 2019 deed Van den Berg een bedrijfsovername waardoor het klantenbestand aanzienlijk groeide met voornamelijk bedrijven die actief zijn in de kassenbouw. Sinds de overname is DB machinebouw bovendien in staat om zelf machines te bouwen vanuit een eigen werkplaats met de benodigde machines en materialen.
Nu ontwikkelt en realiseert DB machinebouw op maat gemaakte machines voor de productie van aluminium kasprofielen en het bewerken daarvan. “De kassenbouw staat niet stil en ontwikkelt zich razendsnel”, zegt Van den Berg. “Je ziet steeds grotere projecten in het buitenland die vragen om andere aluminium profielen en of bewerkingen. Om de grote productieaantallen aan te kunnen en efficiënt te kunnen leveren, worden mensen steeds meer vervangen door machines. Bestaande machines voldoen vaak niet meer aan de gestelde eisen. Daarom leveren wij nu klantspecifieke machines die wél voldoen.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...